Мирослава Тодорова разкри, че знаковите дела се падат само на трима от общо 23-ма съдии

Съдия Мирослава Тодорова разтърси ефира на bTV със скандалното признание, което направи.

Съдия Мирослава Тодорова разкри, че има забрана да коментира колегата си и допълни, че този случай не може да бъде гледан отделно, тъй като взриви доверието на обществото в съдебната система. Тя направи признанието, че по делото с посланика на Франция, както и по делото с КТБ, проблемите в съдебната система са станали много явни. Припомняме, че „случайният подбор” на съдии по знаковите дела бе поставен под въпрос.

[caption id="attachment_430966" align="alignright" width="300"]Мирослава Тодорова разкри, че знаковите дела се падат само на трима от общо 23-ма съдии Мирослава Тодорова разкри, че знаковите дела се падат само на трима от общо 23-ма съдии[/caption]

Съдия Мирослава Тодорова заяви, че се оказва, че тези дела се падат само на трима от общо 23-мата съдии. От думите й стана ясно, че всяко дело трябва да бъде по реда на встъпването си, която обаче не се спазва. Нарушението на правилата бива подпомогнато и от софтуера, който позволява намеси, без да се оставят следи. Тодорова посочи, че е крайно време да бъдат взети спешни мерки и този проблем да бъде отстранен. От репортажа на bTV стана ясно, че съдия Румяна Ченалова от СГС (Софийски градски съд), която се прочу със спорните си решения и е обект на дисциплинарни производства, е на път да окаже съдействие за кражбата на клон на френската фирма за търговия и производство на водка и вина у нас - "Белведере Дистрибуция".

Скандалният случай вече е стигнал до Еврокомисията и е предизвикал гнева на посланика на Франция в страната ни Ксавие Лапер дьо Кабан. Вероятно разгневен именно от този скандал, преди време той говореше за гнилите ябълки в съдебната система на страната ни. По време на журналистическото разследване са станали ясни и кодовете за прибиране на подкупи. Запознати припомнят, че именно съдия Ченалова е гледала знаковите дела като „САПАРД”, „Октопод” и двойното убийство пред клуб „Соло”. Съдия Мирослава Тодорова подчерта, че и съдия Румяна Ченалова ще има интерес от това разследване, за да бъде изчистено името й и да се докаже невинността й, пише pik.bg.