След побоя Слави Бинев оттегля показанията си

Факти от мутренското минало на сегашния шеф на парламентарната комисия по култура Слави Бинев бяха изнесени от в. „Уикенд”. Изданието разказва как и защо бившият собственик на БИАД е пребит от Големия Маргин и Димитър Джамов през 90-те години. Архонтът кръчмар и настоящ депутат от Патриотичния фронт храбро поде темата за гангстерските си приключения и най-безсрамно си окичи етикета на един от малкото бизнесмени, опълчили се на вилнеещите мутри в средата на 90-те години на миналия век – коментира изданието. Всъщност Слави Бинев е един от дебеловратите момчета, които водеха кървави мутренски сражения със себеподобни за контрол върху рекета и силовото застраховане в мрачните първи години на прехода.

[caption id="attachment_430920" align="alignleft" width="300"]Маргините от СИК се разправили със Слави Бинев Маргините от СИК се разправили със Слави Бинев[/caption]

За това колко честен е Слави Бинев и как точно е воювал с мутрите, най-добре говорят документите от прословутия бой между борци (в лицето на Маргините от СИК) и каратисти в спортния център „Дескрим”. На 16 ноември 1994 г. около 50 борци, предвождани от Големия Маркин, Димитър Джамов и Димата Руснака атакуват офиса на Слави Бинев в спортния център „Дескрим”. Поводът за атаката са рекетьорските изстъпления на Бинев и ортака му Борислав Цветков, които тероризират 25-годишен младеж. Младият мъж обаче се оказва с влиятелен татко, който се оплаква на приятели от СИК. За да услужи на приятеля си, Димитър Джамов и Големия Маргин събира борците и така над 50 дебеловрати здравеняци се отправят към владението на лихварите. Тогава Слави Бинев е жестоко пребит в офиса си, като предупреждение да не се занимава повече с въпросния младеж. На 18 ноември пребитият подава жалба в МВР, като пише кои са нападателите, които много добре познава от спортните среди. След намесата на другия лидер на СИК Младен Михалев-Маджо, Слави Бинев е убеден да се откаже от показанията си. В последните си разпити той твърди, че побоят бил толкова тежък, че не помни кой му е нанесъл ударите - разкрива "Уикенд".