ДПС внася законодателни промени, възпрепятстващи събарянето на ромските махали

ДПС за пореден път успя да скандализира обществото.

Парламентарната група на ДПС ще предложи да бъдат извършени законодателни промени, които да възпрепятстват незаконното събаряне на ромските махали. От там смятат, че ако тези промени станат факт, ще се прекрати проблема с адресната регистрация на ромите.

Представители от ДПС уточняват, че предлагат допълнение на Закона за общинската собственост, което ще прекрати противоконституционните действия, извършвани от редица градоначалници и общински власти, с които се рушат постройки в кварталите със смесено население.

[caption id="attachment_429196" align="alignright" width="300"]ДПС внася законодателни промени, възпрепятстващи събарянето на ромските махали ДПС внася законодателни промени, възпрепятстващи събарянето на ромските махали[/caption]

ДПС припомня, че подобни случаи през последните години са регистрирани в Стара Загора, Ямбол и Бургас. Лидерът на ДРОМ и депутат от ДПС Илия Илиев заяви пред Информационна агенция „ПИК”, че се получава така, че се заличават адресните регистрации на хората, чиито жилища са съборени и това възпрепятства издирването им при положение, че извършат някакво престъпление. Илиев подчерта, че липсата на адресна регистрация превръща хората в нелегитимни и това оказва сериозна пречка при назначаването им на работа или приемането им в лечебно заведение.

Народният представител от ДПС смята, че ако бъдат приети промените, които е депозирал заедно със своите колеги, ще бъде преодоляна немалка част от пропуските в закона. В заключение той подчерта, че общините трябва да осигурят жилища на хората, чиито домове са бутнати и допълни, че това също е от важните промени, предложени от ДПС, пише pik.bg. Дали обаче депутатът от ДПС не пропуска една важна подробност – фактът, че по този начин на ромите ще бъде дадено законното право да си правят, каквото искат. Не, че сега не го правят, но след приемането на промените, ще бъде законно. И днес ромските къщи никнат като гъби, а собствениците им далеч не се притесняват от закона.

Хайде, не на нас тези, че с внесените законодателни промени ще се въведе ред с адресната регистрация на мургавите ни събратя. Просто отдалече си подготвяте електората за следващите избори.