Георги Гергов твърди, че Цветан Василев може да съсипе много политици

Бизнесменът Георги Гергов, който преди броени дни подаде оставката си като председател на БСП-Пловдив разкри неподозирана истина за банкера Цветан Василев.

Георги Гергов заяви категорично, че ако Цветан Василев се върне в България и започне да говори, не му се мисли какво ще стане. Според Гергов, мнозина от действащите политици ще получат инфаркт от разкритията, които може да направи Цветан Василев. Маститият бизнесмен подчерта, че към днешна дата има много мушмороци, които се опитват да се доберат до властта.

[caption id="attachment_429166" align="alignright" width="300"]Георги Гергов твърди, че Цветан Василев може да съсипе много политици Георги Гергов твърди, че Цветан Василев може да съсипе много политици[/caption]

Той разкри, че е напуснал мястото на председател на БСП-Пловдив, тъй като партията не изпълнява обещанията си и поради тази причина е изгубила представителите на бизнеса. В сутрешния блок на bTV Георги Гергов уточни, че е взел решението да се оттегли от лидерския пост в Града под тепетата заради двете поредни загуби на изборите. Най-фаталното в случая е, че никой в БСП не разсъждава върху темата какво се случва в редиците на партията. Гергов изрази мнение, че е крайно време БСП да застане с ясни позиции в каква партия ще се превърне и каква ще е каузата й.

Бизнесменът бе категоричен, че е крайно време да се превърнат в мъжкари. Той посочи, че е потърсил лично председателят на БСП – Михаил Миков и е заявил, че възнамерява да си подаде оставката. Гергов посочи, че за да върви БСП напред е необходимо да води твърда и постоянна политика, а не непостоянна, каквато е към днешна дата, пише novini.bg. Според него за разлика от Михаил Миков по време на председателството на Сергей Станишев в БСП е имало ред и дисциплина. А сега постоянно се твърди, че ще се прави промяна и такава няма на лице. Георги Гергов изрази възмущението си и от факта, че в редиците на червената партия също са започнали да се появяват „кръгчета” като при Ахмед Доган, пише pik.bg.