Тодор Кирков е позорно натирен от медията след години работаТодор Кирков е сред ветераните в телевизията

Тодор Кирков напуска бТВ в края на месеца. Едно от емблематичните лица на медията вече няма да бъде част от екипа й след поредица задкулисни игрички, издават хора от телевизията, пожелали анонимност. Оказа се, че спортният журналист е влязъл в жесток конфликт с ЦСКА и по-конкретно с треньора Стойчо Младенов.

[caption id="attachment_428944" align="alignright" width="300"]Тодор Кирков Тодор Кирков[/caption]

Преди време Тодор Кирков разкри документи, доказващи, че наставникът на червените е отклонявал пари от трабсфери на футболисти. Според запознати още тогава Младенов се заканил да направи всичко възможно да остави репортера без работа.

Удобен случай му се удаде едва сега, след назначаването на Венелин Петков за шеф на новините в медията. Петков открай време бил вдигнал мерника на колегата си и след новото си назначение в прав текст му заявил, че го гони, понеже репортажите му не струват, научиха от Hotarena.net.

Набеденият журналист обаче поискал да разбере какво точно от репортажите му не е наред и не успял да получи задоволителен отговор. Според хора, работещи в бТВ, като мотив за уволнението е послужил и категоричният отказ на Стойчо Младенов да разговаря с журналисти от телевизията, ако и Тодор Кирков е там.

Крум Савов, който е в бТВ на мястото на напуснали Красимир Минев, не посмял да противоречи на решението на Венелин Петков и само вдигнал безпомощно рамене. В крайна сметка усилията на треньора на ЦСКА и шефа на новините в бТВ успели и от 1 декември тази година Тодор Кирков вече няма да е част от медията.

Въпреки интересните му, според феновете, репортажи и интервюта. В това число и с легендата Емилио Бутрагеньо преди мача между Лудогорец и Реал Мадрид.