Недим Генджев твърди, че главният проводник на радикален ислям в България е главният мюфтия

Стана ясен главният проводник на радикален ислям в България.

В ефира на bTV бившият главен мюфтия Недим Генджев заяви, че откакто бе отстранен насилствено през 2012 година, са започнали „странни неща”. Той недоумява как след като имамите в Пазарджик бяха осъдени, продължават да служат. Недим Генджев подчерта, че е сезирал главния прокурор и ДАНС за това, че пазарджишкият мюфтия е регистриран с фалшив документ. За целта е бил подпомогнат от Стефан Гроздев. Ексглавният мюфтия бе категоричен, че не е проклинал Гроздев, но не отрече, че е отправил молитва да бъде наказан, ако е виновен.

[caption id="attachment_428804" align="alignright" width="300"]Недим Генджев твърди, че главният проводник на радикален ислям в България е главният мюфтия Недим Генджев твърди, че главният проводник на радикален ислям в България е главният мюфтия[/caption]

По повод на акциите на прокуратурата и ДАНС, които се проведоха в Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, Недим Генджев заяви, че одобрява действията, тъй като никой не знае какво става в тези джамии. Той смята, че радикален ислям в България се проповядва в махалите, тъй като там живее най-бедното население в страната и идват хора, които се възползват от беднотията им. Генджев подчерта, че има повече от 14 хиляди бежанци преобладаваща част, от които са сирийци. Бившият главен мюфтия изрази притеснението си от факта, че там са концентрирани толкова много хора с тъмни лица и големи бради, че да те е страх да минеш по улицата. Недим Генджев не изключи вероятността именно тези хора да са проводници на радикален ислям в България. Той посочи като главен виновник за случващото се главния прокурор Сотир Цацаров.

Генджев подчерта, че лично той го е сезирал многократно, но не е имало никаква реакция от негова страна. Поради тази причина ексглавният мюфтия възкликна: „Добре, че е ДАНС”. Бившият главен мюфтия заяви категорично, че зад сегашния главен мюфтия Мустафа Хаджи стои партията ДПС, която го подкрепя. Освен това той разкри, че Хаджи е назначил осъден за фундаментализъм в Пазарджик. В 331 джамии, където няма имами се проповядва радикален ислям в България. В заключение Генджев призова главния прокурор Сотир Цацаров да отстрани Мустафа Хаджи, тъй като е главният проводник на радикален ислям в България, пише pik.bg.