Лидерът на ВМРО предложи на Бойко Борисов да забере брадатите от махалата в Пазарджик за министри

Съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов се подигра с министър-председателя Бойко Борисов.

В отговор на категоричната позиция на Бойко Борисов, че няма да позволи да бъде разклатен етническия мир в страната, Каракачанов предложи на премиера да назначи „брадатите от Пазарджик” за министри, за да запази етническия мир. От изявлението на съпредседателя на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов стана ясно, че утре или в четвъртък ще стане ясно дали ще снемат подкрепата си към правителството на Бойко Борисов.

[caption id="attachment_428707" align="alignright" width="300"]Лидерът на ВМРО предложи на Бойко Борисов да забере брадатите от махалата в Пазарджик за министри Лидерът на ВМРО предложи на Бойко Борисов да забере брадатите от махалата в Пазарджик за министри[/caption]

Той посочи, че има голяма вероятност политическият съвет на Патриотите да се събере в четвъртък, вместо утре, за да се даде повече време на формациите в коалицията. Каракачанов загатна, че може би предстои събиране и на Обществения съвет на Патриотичния фронт, който включва и гражданските организации. Лидерът на ВМРО бе категоричен, че не приемат аргумента на Бойко Борисов от интервюто му за в. „Преса”, че ще бъде застрашен етническият мир в България, ако Орхан Исмаилов бъде отстранен от поста зам.-министър на отбраната. По този повод, Каракачанов заяви, че по тази логика Бойко Борисов би могъл да отиде в махалата в Пазарджик и да забере онези с брадите, за да ги назначи за министри и така да осигури спокойствието в тази посока.

Каракачанов бе категоричен, че това не е съображение и подчерта, че в никакъв случай не може да приеме подобен аргумент. Той заяви, че ако някой очаква, че този казус ще разцепи или раздели коалицията, ще остане много разочарован. Съпредседателят на Патриотичния фронт отново повтори аргументите и подчерта, че проблемът не е в името на Орхан Исмаилов, а във факта, че той е представител на етническа партия, визирайки Народна партия „Свобода и достойнство”. Той припомни, че лидерът на тази партия се снима гордо с Ердоган, който вчера заяви, че мъжете и жените не са равни. Каракачанов припомни и факта, че Ердоган смаза гражданските протести в Турция, пише pik.bg.