Лют скандал заформиха Данев и Димитров в ефира на Нова тв

Бизнесът и синдикатите вдигнаха във въздуха ефира на Нова тв.

Прекъсване на събеседника, надвикване и остри реплики сътвориха в ефира на Нова тв шефът на КНСБ Пламен Димитров и директорът на БСК (Българската стопанска камара) Божидар Данев. Двамата коментираха предложението, което дойде от синдикатите – минималната работна заплата да бъде увеличена на 400 лева.

Данев се обърна няколко пъти към събеседника си с по-остър тон с молбата да не бъде прекъсван. Той подчерта, че точно това е тонът, който се налага от синдикатите.

[caption id="attachment_428675" align="alignright" width="300"]Лют скандал заформиха Данев и Димитров в ефира на Нова тв Лют скандал заформиха Данев и Димитров в ефира на Нова тв[/caption]

Данев изрази възмущението си от тона на Димитров, който го прекъсна, опитвайки се да лансира тезата си. На свой ред шефът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че БСК тълкува данните избирателно. Димитров не пропусна да изрази възмущението си от факта, че страната ни вече втора година е в дефлация. Той посочи, че общият приход и общият разход на домакинствата намалява. Въпреки, че произвеждаме повече, продължаваме да получаваме по-малко.

Разходите за труд в България остават най-ниски в Европа от доста години насам. Димитров посочи, че брутният вътрешен продукт на страната ни е едва 47% от средноевропейския. Божидар Данев пък заяви, че има сектори, които работят отлично и допълни, че има 70 хиляди свободни работни места. Прави впечатление, че преобладаваща част от младите хора в България предпочитат да се уредят с държавна служба, отколкото да станат предприемачи. Данев коментира, че страната ни се намира в социалистическа примка и непрекъснато очакваме държавата да решава проблемите ни. Пламен Димитров пък заяви, че българите бягат от страната заради ниското заплащане. Той разкри, че в Италия има цели градове, които са населени със сънародници от Видинска област.

Двамата така и не успяха да прекратят спора си, защото всеки искаше да бъде одобрен от другия. По този начин влязоха във времето за новините на Нова тв, отнемайки част от времето им, пише pik.bg.