Милионерите Братя Диневи искаха да се видят с Кубрат Пулев преди и след мача, но не успяха

Братя Диневи наели чартър, за да присъстват на спортното събитие на годината – боксовия мач между Владимир Кличко и Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория – пише „България днес”. Динко и Йордан Диневи пристигнаха в Хамбург в деня на мача. Те кацнаха само няколко часа преди първия гонг. Бизнесмените се бяха подсигурили с ВИП билети. Компания им правеха техни приятели от Северното Черноморие – отбелязва изданието. Братя Диневи тръгнаха обратно за България рано на следващата сутрин. Баровците отправиха покана към Кубрат Пулев да се върне с техния самолет, но боксьорът предпочете да се прибере с полет от Берлин. Двамата милионери са сред меценатите на бойните изкуства в България. Те възстановиха уникален амфитеатър в Свети Влас, който поне веднъж в годината става арена на ММА битки.

[caption id="attachment_428554" align="alignleft" width="300"]Братя Диневи са покровители на бойните изкуства в България Братя Диневи са покровители на бойните изкуства в България[/caption]

Кои други БГ випове присъстваха на боксовия мач на годината? Освен Братя Диневи още куп интересни личности бяха забелязани на предните редове до ринга на мача не Пулев и Кличко. Синът на мултимилионера Васил Божков – Антон Божков, беше довел със себе си половината рода. Наследникът на най-богатия българин беше в компанията на своята съпруга Ива Софиянска. Неговият тъст, бившият кмет на столицата и служебен министър Стефан Софиянски също стискаше палци за Кобрата. Антон Божков този път беше предпочел да пътува като обикновен фен и не беше взел самолета на своя татко. Синът на хазартния бос често може да бъде забелязан на футболни мачове в Англия. Братя Диневи и другите випове имаха желание да се срещнат с Кубрат Пулев, но жестоките мерки за сигурност им попречиха да го направят преди двубоя. Плановете им за приятно прекарване бяха направени на пух и прах след бруталния нокаут, нанесен на Кобрата, в петия рунд – коментира изданието. Друг купон щеше да се заформи, ако българинът беше победил.