Биляна Гавазова ще се венчае съгласно мюсюлманските традиции

Водещата на „Тази сутрин” по bTV Биляна Гавазова ще се омъжи съгласно всички изисквания на религията си.

Запознати издават, че от семейството на Биляна Гавазова държат тя да спази всички мюсюлмански обичаи и да се сключи брак пред ходжа. Колегите на водещата на сутрешния блок на медията издават, че родителите и сестра й се гордеят с произхода си и продължават да поддържат типичните мюсюлмански традиции. Макар родителите на Биляна Гавазова – Северина и Сергей да са съвременни хора и да не държат дъщеря им да носи твърде затворени дрехи, нито пък да изберат годеника й, те са категорични, че ще спазят мюсюлманските традиции на сватбата й.

[caption id="attachment_428546" align="alignright" width="300"]Биляна Гавазова ще се венчае съгласно мюсюлманските традиции Биляна Гавазова ще се венчае съгласно мюсюлманските традиции[/caption]

Биляна Гавазова и сестра й Елмира са изключително амбициозни личности – за разлика от много свои съгражданки, живеят самостоятелно в София и развиват кариерата си. Двете общуват с представителите на силния пол без никакви ограничения от страна на родителите им, за което им завиждат много момичета от техния етнос.

Родителите на Биляна Гавазова нямат нищо общо с представите за закостеняло мюсюлманско семейство, което само гледа как да омъжи дъщерите си. Въпреки това обаче те държат някои от традициите да бъдат спазени. Самите те са изключително сериозни хора, държащи на традициите и винаги отбелязват всички мюсюлмански празници. Въпреки това, те са много модерни и съвременни в сравнение с останалите. Колегите на Биляна Гавазова често пъти се шегуват с нея и колегата й Антон Хекимян, който пък е от арменски произход. Двамата са страхотен екип, тъй като не се карат кой да работи на Коледа или пък на Великден, тъй като празниците им са по друго време и нямат против да са на екран, докато почти всички в страната са се отдали на почивка.

За да угоди на родителите си, Биляна Гавазова вече се е уговорила с нейния годеник Тодор да сключат брак съгласно мюсюлманските традиции, пише pik.bg.