Ким Чен Ун и Русия опасно близки – какво подготвят?

Ким Чен Ун и Русия опасно близки – какво подготвят?
5 (100%) 1 vote

Ким Чен Ун сближи тона с Владимир Путин, Запада загрижен

Слухове за таен пакт между Ким Чен Ун и Владимир Путин предизвикаха напрежение сред страните от НАТО. Президентът на Русия и лидерът на Северна Корея стават все по-близки, а основния въпрос, който си задават политическите лидери е „Какво кроят лидерите на двете държави?“.

Само ден след като международната общност се опита да изправи Ким Чен Ун на съд, заради престъпления срещу човечеството, реакцията на Москва не закъсня. Китай блокира внасянето на обвинението в съвета на ООН, а Путин демонстрира приятелски отношения със Северна Корея.

Специалният пратеник на севернокорейския лидер Ким Чен Ун, който е на посещение в Москва, заяви, че е имал „знаменателна“ среща с руския президент Владимир Путин.

Депутатът Чхуе Рьон-хе заяви по време на преговорите с министъра на външните работи Сергей Лавров, че е имал важна среща с Путин, на която му е предал лично съобщение от Ким. Двамата събеседници са обсъдили икономическото сътрудничество и осигуряване на стабилността и мира в региона. Путин заяви вчера, че е в интерес на двете страни да се задълбочат политическите и търговските си връзки.

Ким Чен Ун и Русия опасно се сближиха

Ким Чен Ун и Русия опасно се сближиха

Освен това обаче Северна Корея има и друга изгода от връзката с Русия. Старши севернокорейски ръководители рядко посещават Москва, но Пхенян се опитва да привлече Москва към опозицията на резолюцията на ООН, която предлага пред световната организация, режимът в Пхенян да бъде изправен пред международния наказателен съд заради престъпления срещу човечеството.

Русия също така, е и е в съвета на петте държави, които водят преговорите със Северна Корея за ядрената й политика, заедно с Южна Корея, Китай, Япония и САЩ.

От Кремъл мълчат, за каквито и да е подробности относно последната среща на Путин с Чхуе Рьон-хе, който е близък съратник на Ким Чен Ун. Освен това той заема висш ръководен пост в представителството на управляващата корейската работническа партия. Чхуе Рьон-хе, освен това е и на няколкодневно работно посещение в Русия.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар