Африка става трета икономическа сила!

Африка става трета икономическа сила!
5 (100%) 1 vote

Африка е на прага на икономически бум и скоро ще е трета в света по потребителски пазари

„Африканско чудо“ е наречен растежа, който отбелязва най-слабо развития в момента континент – Африка. До 2017 г. черният континент ще стане третия по големина потребителски пазар в света. Африка и особено нейната подсахарска област, е на ръба на така наречения „бум“, на какъвто бяхме свидетели преди 30 години в Южна Азия.

Икономисти предвиждат, че черния континент може да се превърне в световна икономическа сила. Някои от държавите започнаха да се отърсват от кризите и крайната бедност, и да водят политика в полза на своето население.

„В Африка не липсва търсене, това, което все още не е на високо ниво, са офертите“, се отбелязва в доклади, които правят международни организации, ангажирани с подобни изследвания, пишат от time.mk.

Икономическо чудо в Африка, континентът става световна сила

Икономическо чудо в Африка, континентът става световна сила

Инвестициите в африканския пазар все още са труден и сложен процес, заради слабите приходи, но Африка заслужава внимание по отношение на дългосрочния икономически растеж с оглед на очаквания среден годишен икономически растеж от 7,7 на сто, между 2014 и 2019 г., което е два пъти повече, отколкото в развитите страни.

Настоящият растеж на континента е по-малко зависим от приходите, получени от продажбата на руда и петрол, отколкото беше в миналото. Специален акцент се поставя на демографския растеж на населението.

До 2030 г. повече от милион африканци би трябвало да станат част от средната класа, в която се включват хората, които консумират до 20 долара на ден. Търсенето на населението на възраст от 15 до 24 години, представлява основен стожер на растеж на търговията и продажбите на маркови стоки. Страните, доскоро смятани за част от третия свят, също започнаха да се откъсват от задушаващата хватка на Запада и местните диктатори. Благодарение на това, Африка е на път да се превърне в трета икономическа сила, с която всички ще се наложи да се съобразяват.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар