Мис Хондурас Мария Хосе Алваро е била убита заради съмнителния бизнес на гаджето на сестра йМис Хондурас Мария Хосе Алваро беше открита мъртва, след като от дни беше обявена за издирване

Мис Хондурас Мария Хосе Алваро е била застреляна заради тъмни сделки на гаджето на сестра й София. Това е основната версия, по която работят разследващите тежкото престъпление. Според органите на реда Плутарко Руиз, който наскоро се е разделил със сестрата на красавицата, е замесен в сделки с разпространение и трафик на кокаин.

[caption id="attachment_428285" align="alignleft" width="300"]Мис Хондурас Мария Хосе Алваро Мис Хондурас Мария Хосе Алваро[/caption]

И след раздялата си със София се е ужасил, че тя може да се разприказва за аферите му. Което със сигурност ще му коства свободата, а нищо чудно и живота. Заради това мъжът е отвлякъл сестрите преди няколко дена и ги е убил като след това е заровил телата им.

Руиз вече е задържан заради пъкленото си деяние и се очаква в най-скоро време срещу него да бъдат повдигнати обвинения за убийството на 19-годишната Мис Хондурас Мария Хосе Алваро и сестра й. Разследващите вече са открили оръжието на убийството, а също и превозното средство, с което Руиз е отвлякъл сестрите.

От полицията продължават с разследването на престъплението, тъй като смятат, че убиецът е имал и съучастници, които са му помогнали в скриването на телата и опита да прикрие следите си.

Организаторите на конкурса Мис Свят пък изказа огромния си шок и възмущение от зверското убийство. 19-годишната красавица Мария беше сред основните претендентки за титлата Мис Свят като много специалисти й предричаха безпроблемна победа на финала, научиха от businessinsider.com.

Двете сестри изчезнаха след купон по случай рожден ден на тяхна приятелка, на който са били заедно.