Лишиха ангелогласната Крисия от златна значка

Община Шумен се изгаври непростимо с ангелогласната Крисия.

Оказва се, че близнаците Хасан и Ибрахим, както и техният музикален педагог Маринела Маринова, са били предложени за удостояване със званието „Носител на златна значка на град Шумен” заради триумфа на детската Евровизия, която се проведе в Малта. Веднага обаче възниква въпросът защо чаровната Крисия е била пренебрегната. Предложението за удостояване на близнаците и техния музикален педагог със званието, е подписано от председателя на Общинския съвет проф. Георги Колев и е подкрепено от общинските съветници.

[caption id="attachment_428262" align="alignright" width="300"]Лишиха ангелогласната Крисия от златна значка Лишиха ангелогласната Крисия от златна значка[/caption]

Въпреки, че триумфалният успех на българските таланти е екипна работа, а песента „Планетата на децата”, бе изпълнена от Крисия, очевидно вносителите на това предложение са подходили с някакви чувства за местен шовинизъм, тъй като името на ангелогласната красавица не съществува никъде в докладната записка на проф. Колев. Запознати посочват, че статутът на званието не ограничава присъждането му на хора от друго населено място. С него могат да бъдат удостоени както чужденци, така и другоселци, чието обществено значимо поведение е достойно за уважение.

За щастие Крисия не се засяга от подобни изцепки и е категорична, че ще продължава напред. Ангелогласната чаровница възнамерява да издаде албум заедно с близнаците Хасан и Ибрахим. Безспорно Крисия извърши истински подвиг, ставайки европейска звезда. Второто място, което детето-чудо успя да спечели на детската Евровизия заедно с близнаците Хасан и Ибрахим й донесе не само слава, а и солидни приходи. Малката красавица от Разград се оказа истинска златна кокошка за продуцента си Слави Трифонов. След невероятния успех, който пожъна на песенния конкурс в Малта, Крисия е получила редица предложения от западни музикални компании, които напират да издадат песента й. Предложението е песента „Планетата на децата” да бъде записана на цял диск и да се върти по европейските радиостанции. Офертата предполага генериране на солидни приходи от авторски права в размер на хиляди евро, които ангелогласната чаровница ще раздели с продуцента си Слави Трифонов, пише pik.bg.