Грипът може да вкара човек в лудница, гръмна потресаващата новина!

Грипът, който ни застига всяка година и тази няма да ни подмине. Колко души ще се разболеят за дни, кой район е най-застрашен и какъв тип е той е само статистика. По-важното е, че ако не се лекува, грипът може да ни докара невероятно опасни поражения. В някои от случаите болните не търсят лекар, заради страха да не загубят работното си място, ако лекарят им даде болничен и ги остави на домашно лечение. При други случаи болните от грип си мислят, че след два-три дни ще им мине всичко и те прекарват болестта си на крак.

Но положението се усложнява и тогава идват крайно неприятните ситуации и усложнения. Трета група мислят, че всеки ден ако ядат чесън, пият ракия или червено вино няма да се разболеят от грип. Лекарите обаче твърдят, че няма категорично доказателство, че тези „лекарства” помагат да не ни тръшне грипа.

[caption id="attachment_428248" align="alignright" width="300"]грип Грипът удари жената в мозъка[/caption]

Докторите обясняват, че заболелите трябва да вземат веднага съответните мерки. Ако ви протече носа, ако ви заболи гърлото и болката е болезнена, а температурата висока, незабавно потърсете специалист. В началото на заболяването обаче може и да я няма типичната хрема, дори кихане, кашлица и запушен нос, те може да се появят и по-късно. Но докторите препоръчват да не се лекуваме с бабини илачи и методи, а веднага да потърсим специализирана помощ.

Вече има случай, при който заболяла млада жена от грип е вкарана в психиатрията. След като не посетила доктор, тя започнала със самолечение, но не получила желаните резултати. И не само това, ами и болната попаднала за лечение в лудницата. Защото отказала да се храни, понеже си внушила и твърдяла, че някой ще я отрови. Тя силно се тревожила и за семейството си, което според нея било заплашено от смъртоносна опасност.