Золотарев твърди, че Кличко няма да успее да удържи още дълго време титлите си

Първият треньор на световния шампион по бокс Владимир Кличко, както и на по-големия му брат Виталий Кличко – Владимир Золотарев разкри любопитни факти.

На първо място Золотарев похвали Кубрат Пулев. Той обаче е категоричен, че Кличко няма да успее да удържи още дълго време титлите си. Треньорът на Кличко прави този извод предвид играта, която показа срещу българския боксьор. Золотарев признава в прав текст, че Пулев е „голям юнак” и го харесва много повече от Поветкин. Треньорът е възхитен от това как Кубрат Пулев е успявал да се възстанови бързо след пропуснатите удари, както и да се „събере” след нокдауните, допълвайки, че сънародникът ни нито за миг не се съобразил с факта, че Кличко е световен шампион.

[caption id="attachment_428164" align="alignright" width="300"]Золотарев твърди, че Кличко няма да успее да удържи още дълго време титлите си Золотарев твърди, че Кличко няма да успее да удържи още дълго време титлите си[/caption]

За разлика от мнозина, които осъдиха думите на Кубрат Пулев по адрес на Владимир Кличко както преди, така и след мача, Золотарев е на мнение, че те нямат никакво значение. Именно това се очаква от един претендент за световната титла, подчертава специалистът. Треньорът посочи, че независимо от факта, че Кличко пращаше Кобрата в нокдауни, сънародникът ни е успял да запази интригата до края. Владимир Золотарев определя мача между Кобрата и Кличко като много интересен и потвърждаващ тезата, че дори и в супертежка категория, понякога един удар може да бъде решаващ.

Золотарев е на мнение, че Кличко е пропуснал множество удари, но лявата му ръка го е спасила за пореден път и именно този удар предопредели изхода от мача. При все, че по всяка вероятност на преобладаващата част от любителите на бокса им е харесала агресията на Кличко, треньорът посочи, че предпочита да го гледа как работи на ринга „като професор”, как гледа и анализира мача като шахматист. Следващата цел на Владимир Кличко е да вземе пояса във версия WBC, който принадлежеше на брат му Виталий Кличко.