Приятели на Кобрата разкриха истината за състоянието му

Приятели на Кобрата проговориха за мача му с Кличко. Те разкриха, че Кобрата е в изключително тежко състояние и трябвало да влезе в болница веднага след тежкия мач. Кличко го повали в петия рунд. Преди това да се случи Кубрат Пулев беше повален на земята още три пъти.

Въпреки всичко нашето момче понесе геройски ударите. Според изчисленията на немската телевизия Ер Ти Ел силата на удара, който Кобрата понесе от Кличко, се равнява на 212 кг.

Приятели на боксьора разкриха, че състоянието му е тежко и ще са нужни най-малко две седмици, за да се възстанови. Кобрата е с мозъчно сътресение и множество кръвоизливи по тялото си. Веднага след мача той е бил прегледан от лекаря на боксовия мач. Той настоявал Кобрата незабавно да влезе в болница заради тежкия мозъчен кръвоизлив.

[caption id="attachment_428159" align="alignright" width="300"]Кобрата Кобрата е с мозъчно сътресение след мача с Кличко[/caption]

Нашенецът обвинил лекарите в некомпетентност и дори отказал да подпише задължителната декларация, че отказва по собствено желание да бъде настанен в болница. Треньорът му успял да убеди лекарите, че веднага след прибирането си в София, Кубрат Пулев ще постъпи в частна клиника за лечение.

По-малко от 24 часа след тежкия боксов мач, той се прибра у дома, въпреки забраната да пътува със самолет. Кобрата се появи на летището в столицата с тъмни очила. Наблюдателни фенове забелязаха, че той държи в ръка памучни тампони, с които вероятно е попивал кръвта от кървящите рани по лицето му, пише ПИК.

Въпреки забраната да стои дълго време прав и да се излага на изкуствена светлина, заради мозъчното сътресение, Кубрат Пулев отдели цял час за верните му феновете, които го очакваха с нетърпение, за да се снимат с него. Светкавиците на фотоапаратите са последното нещо, от което мозъка на Кобрата имаше нужда в този момент, в предвид мозъчното му сътресение, разкриха негови приятели.