Задигнаха "Мерцедес" S-класа от Жоро Главата

Наследникът на взривения бос на СИК Стоил Славов – Жоро Главата, стана жертва на грандиозен обир.

Чевръсти обирджии успели да задигнат луксозен "Мерцедес" S-класа от Жоро Главата. Обирът е бил извършен около 20 ч. в понеделник. Скъпото возило е изчезнало от паркинг на мол в района на столичния бул. "Александър Пушкин". Лъскавото возило се е водело собственост на една от фирмите, в които Георги Славов, по-известен като Жоро Главата има участие. В злополучния ден автомобилът не бил шофиран от него, а от приятелката му. След като видяла, че автомобилът не е там, където го е паркирала, тя подала жалба в VI-то РУП в София.

[caption id="attachment_428150" align="alignright" width="300"]Задигнаха "Мерцедес" S-класа от Жоро Главата Задигнаха "Мерцедес" S-класа от Жоро Главата[/caption]

Броени минути след оплакването, три патрулни коли влетели в подземния паркинг на мол-а в търсене на изчезналото лъскаво возило. Служители на автомивката в търговския обект разказват, че малко преди това видели "Мерцедес" S-класа и джип да излизат от паркинга. Запознати твърдят, че лъскавото возило е било задигнато, след като апашите успели да сканират ключа. Това действие се извършва със супер модерна техника, която на черния пазар първоначално е струвала около 30 хиляди евро. Техниката за подкарването на лимузините е съставена от две части. Схемата, по която действат крадците е добре отработена – единият от тях взима първата част на возилото, а с втората работи негов съучастник, който сканира ключа.

Междувременно стана ясно, че артистичното семейство Андрей Слабаков и Ернестина Шинова също са станали жертва на обирджии. Жилището им е било обирано три пъти и семейството вече проучва най-новите системи за охрана, за да защити собствеността си. Пред „Монигор” актрисата признава, че за нея домът й е убежище, в което намира търсеното спокойствие и никак не е приятно, когато то бъде нарушено. Последният път, когато обирджии посетили дома им, им задигнали картините. Фактът, че семейството си било вкъщи в момента на обира изобщо не смутил крадците, пише Блиц.