След скандала с подкупния полицай: Проверки и уволнения в София!

След скандала с подкупния полицай: Проверки и уволнения в София!
3 (60%) 1 vote

След скандала с подкупния полицай, дисциплинарни уволнения в София

Скандалът с пътен полицай, който взима подкуп от шофьори в София, предизвика грандиозен отзвук в мрежата. Патрулиращ пазител на закона, погази най-нагло обществените правила и взе подкуп от шофьори. След излъчването на скандалните кадри по Би Ти Ви, ръководството на МВР обмислят да проведат вътрешни разследвания и да поискат уволнения, ако се наложи.

Пътният полицай, който бе записан докато взема подкуп от шофьори в София, е застрашен от най-тежкото наказание и дисциплинарно уволнение. От МВР съобщиха тази сутрин, че по заповед на директора на СДВР е започнала дисциплинарна процедура срещу нарушилия закона служител.

Кадрите от нарушението първо бяха разпространени в интернет пространството, след което се появиха и в медиите, като бе излъчен видеозапис. В рамките на разследването ще бъдат проверени всички факти и обстоятелства по делото. Ще бъде поискана и помощта на граждани, които са потърпевши от случая.

Дисциплинарно уволнение за корумпирания полицай и вътрешни проверки след инцидента

Дисциплинарно уволнение за корумпирания полицай и вътрешни проверки след инцидента

Видеото публикувано със заглавие „Родната полиция“ бе публикувано във Facebook. В клипа, дълъг 3:09 минути, се вижда как полицай с жилетка с надпис „СДВР“ проверява документите на шофьора. След като му връща личната карта и шофьорската книжка, ръката на униформи остава да виси във вътрешността на колата през отворения прозорец. От записа ясно може да се различи и лицето на служителя. След непотвърдени досега информация, мястото, където полицаят е дебнел своите жертви, е на кръстовището на ул.“ Г.С.Раковски“ с бул. „Дондуков“.

Реакциите в мрежата, след излъчването на скандалните кадри не закъсняха, а обществеността поиска по-строг контрол върху полицейския произвол. Това е пореден инцидент свързан с пазителите на закона, след като миналия месец полицайка бе обвинена, че е посмяла публично да унижи млада студентка, след като я задържала неправомерно и й извършила обиск на открито близо до семинарията.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар