Чудотворната икона пази и лекува от различни видове болести и дори рак!

Морската столица Варна се подготвя да посрещне копията на чудотворни икони. Те ще пристигнат от манастира в Света гора в Атон. Едната е чудотворната икона на Богородица и се нарича „Всецарица”. Според светите хора тя помага за лечение на редица болести.

Пред нея ще се молят за опрощение на греховете и изцеление от изключително тежката болест рак. Освен това пред нея ще молят майки на деца, които са зависими от страшните пороци като алкохолизъм и употреба на упойващи и вредни медицински вещества. Пред образа на „Всецарица” ще застанат и тези, които искат да бъдат избавени от вредното влияние на магиите и посегателството им над личното пространство.

[caption id="attachment_428114" align="alignright" width="236"]икона Икона, която пази и лекува рак, пристига в България[/caption]

Във Варна известното копие ще пристигне точно на 21 ноември. Тогава християнската църква отбелязва деня на християнското семейство. Празникът е известен и като Въведение Богородично. Според преданието Божията майка била обречена на Бог още преди раждането си. След като малката Мария навършила три години, нейните родители я завели в храма в Йерусалим, за да се подготви за великата си съдба и да роди Божия син.

Празникът съвпада и с настоящите коледни пости. На този ден, 21 ноември вярващите приемат светото причастие, което им дава духовни сили за борба срещу злото в света и в самите нас. В миналото се е празнувало в тесен кръг, с родителите и неомъжените деца. после се е ходело на църква, за да измолят здраве и благоволение за фамилията. Около масата се е пиело чаша червено вино и хапвало постна гозба. Масата се е оставяла неразтребна, за да дойде през нощта Богородица и да благослови семейството.

Втората икона, която ще пристигне в морската столица е копие на чудотворната икона на Св. Георги. Тя е подарък от братята в манастира от Атон на църквата „Св. Атанасий” във Варна. За нея е изработен дървен обков от дърворезба. Иконите ще бъдат изложени за поклонение на миряните, като преди това ще бъдат извършени литургии от Варненския митрополит.