Кобрата повръщал в съблекалнята след края на мача

За никого не е тайна, че Кобрата понесе изключително тежки травми при двубоя със световния шампион Владимир Кличко.

Въпреки тежките поражения, гордостта на Кобрата обаче не му позволила да влезе в болница. Това разкриват негови приятели, които го подкрепяха в двубоя, който се проведе в Хамбург. За съжаление Кобрата падна нокаут в петия рунд от мача с Владимир Кличко, след като отнесе силно ляво кроше от украинската машина. Компютрите на немския тв канал RTL са изчислили, че ударът, който се е стоварил върху Кобрата е със сила 212 килограма.

[caption id="attachment_428063" align="alignright" width="300"]Кобрата повръщал кръв в съблекалнята след края на мача Кобрата повръщал кръв в съблекалнята след края на мача[/caption]

Преди унищожителния нокаут, Кличко свали Кобрата на земята още три пъти. Кобрата обаче прояви изключително голяма издръжливост и успяваше да се изправи на краката си. Самият Кличко призна, че е останал много изненадан от този факт.

Запознати с физическото състояние на Кобрата заявяват, че състоянието му е много тежко. Той е със сътресение на мозъка и ще са му необходими поне две-три седмици, за да се възстанови след мача с Кличко. Слава богу няма нищо счупено, но въпреки това е с множество кръвоизливи по цялото тяло. Специалисти са на мнение, че Кобрата няма да може да излезе на ринга поне два месеца. Лекарите са му наложили категорична забрана за всякакъв вид физически натоварвания. Твърди се, че малко след като бе нокаутиран, Кобрата е влязъл в конфликт с немския си треньор Ото Рамин, който е настоявал да постъпи в болница заради тежките травми. Рамин се е опасявал, че възпитаникът му може да припадне.

След като бил прегледан от лекаря на боксовия мач Щефан Бок, Кобрата бил задължен да отиде на спешен преглед в Университетската болница в Хамбург. Специалистите, провели прегледа също били на мнение, че е необходимо да остане в болница, предвид, че след края на мача повърнал два пъти в съблекалнята. Макар немските лекари да потвърдили диагнозата на д-р Бок, че Кобрата е със сътресение на мозъка и трябва да остане под наблюдение поне за едно денонощие, той не спазил препоръките и напуснал лечебното заведение, пише vsekiden.com.