Журналистите, отразяващи детската Евровизия класираха безапелационно Крисия и близнаците на първо място

Ангелогласната Крисия и близнаците Хасан и Ибрахим спечелиха златен медал.

Българското трио получи 300 точки и този резултат ги изстреля с цели 71 точки пред италианеца Винченцо, който спечели детската Евровизия в Малта. Крисия, Хасан и Ибрахим все пак успяха да спечелят златен медал, след като бяха класирани безапелационно на първо място от журналистите, отразявали музикалния конкурс. Това стана ясно от съобщението, което бе поместено в сайта за новини от конкурса - wiwibloggs.com.

[caption id="attachment_428021" align="alignright" width="300"]Журналистите, отразяващи детската Евровизия класираха безапелационно Крисия и близнаците на първо място Журналистите, отразяващи детската Евровизия класираха безапелационно Крисия и близнаците на първо място[/caption]

Крисия, Хасан и Ибрахим са далеч напред в класацията на медиите пред Винченцо Кантиело, който бе поставен на първо място от публиката. Българското трио получи 300 точки, след тях се нарежда Италия с 229 точки, а третото място бе отредено на Малта с 221 точки. В крайна сметка стана ясно, че представителите на медиите са направили изключително точна прогноза на челната четворка в детската Евровизия.

Те предварително бяха предвидили, че България, Италия и Малта ще се наредят в топ 4. Не бяха познали само, че Бети от Армения ще заеме третото място. В настоящата си класация пък пресата я постави чак на десето място. Освен това журналистите са успели да познаят и реалното класиране в дъното на листата, където на 13, 14, 15 и 16-та позиция бяха поставили Швеция, Черна Гора, Сан Марино и Хърватия.

Вчера държавният глава Росен Плевнелиев връчи на Крисия, Хасан и Ибрахим почетния си знак. Българското трио успя да спечели второто място на детската Евровизия 2014. Президентът ги поздрави за големия им успех и за това, че са накарали българите да се гордеят от представянето им на конкурса. Талантливите дечица ще бъдат специални гости на парламента днес. Крисия, Хасан и Ибрахим ще бъдат посрещнати лично от председателя на парламента Цецка Цачева. Малките победители ще бъдат посрещнати в 10.50 ч. в Южното фоайе на Народното събрание. В началото на заседанието (11 ч.), талантливото трио ще бъде приветствано в пленарната зала на Народното събрание, пише pik.bg.