Актьорът Георги Стайков планира да заснеме филм за любовта на Георги Илиев и Мая Илиева

Филм за любовната история между боса на ВИС-2 Георги Илиев и половинката му Мая Илиева ще заснеме една от най-големите звезди на българското кино Георги Стайков – пише „България днес”. „Когато става дума за поколението на „мъжките” момчета, живели бързо, не може да не споменем емблематичните имена на двамата братя. Познавам много хора около митичните Васил Илиев и Георги Илиев. Те ще ми разкажат историята на по-малкия брат за любовта му с Мая Илиева – единствената жена, укротила страховития му характер. Искам да кажа, че няма да правя документален филм, а любовен – по истински случай” – обяснява разпалено предстоящия си проект големият актьор Георги Стайков.

[caption id="attachment_428017" align="alignleft" width="300"]Георги Илиев Мая Илиева Само Мая Илиева успя да укроти лошото момче на ВИС-2 Георги Илиев[/caption]

„Това е история за един мъжкар, истински борец. Всички знаем, че първдо – не е виновен за изнасилването, в което го упрекват и заради което лежи в затвора. Той просто се оставя да го хване милицията, защото не бяга като мишка. После – в края на живота си, в деня, когато трябва да го убият, той знае, че е влязъл човек именно заради него през границата, и лъже жена си Мая, която вече е в Доминиканите с двете им осиновени деца, че взима самолета и идва при нея. Тя, разбира се, се успокоява, а той отива да празнова победата на отбора си Локомотив-Пловдив. Плюс всичко дори предлагат бронежилетка на Георги Илиев, но той и нея отказва. Ето, това тяхното е невероятна любовна история, която бих направил, но първо ще трябва да говоря с хората от първо лице” – обяснява пред изданието идеята си Георги Стайков.

[caption id="attachment_428018" align="alignleft" width="300"]Георги Стайков В момента Георги Стайков снима филм за "Людогорец", озаглавен "Дерби"[/caption]

Идеята му не е лишена от логика и определено подобен филм би имал оггромен успех в България. Братята Васил Илиев и Георги Илиев са емблематични за прехода, а досега никой не е снимал филм за тях или за другите известни силови босове. Изданието припомня, че преди 4 години Георги Стайков взима трудното решение да се върне окончателно в България след близо 20 години митарстване в чужбина. Нямаме данни обаче как гледа на проекта Черната вдовица Мая Илиева, която всячески избягва светлините на прожекторите.

Николета Лозанова беше първата, която показа в предаването си, сватбата на Георги Илиев и Мая. Да си припомним кадрите, запечатали любовните трепети на младите.