Според специалист, основната грешка на Кобрата е, че е копирал поведението на Кличко

След титаничната среща между Кобрата и Кличко, редица знайни и незнайни лаици и експерти, се заеха да коментират причините, поради които сънародникът ни загуби двубоя.

Според професионалното мнение на големия ни шампион по бокс Цачо Андрейковкси, който понастоящем е професионален треньор и съдия, медиите са заблудили много лошо Кобрата, че е фаворит още преди мача. Всъщност истината е, че Кобрата бе претендент за световната титла, изправяйки се срещу човек, който в продължение на десетилетие защитава безупречно титлата си.

[caption id="attachment_428013" align="alignright" width="300"]Според специалист, основната грешка на Кобрата е, че е копирал поведението на Кличко Според специалист, основната грешка на Кобрата е, че е копирал поведението на Кличко[/caption]

Цачо Андрейковкси посочи като основна грешка на Кобрата недостатъчната му агресивност на ринга. Той подчерта, че в бокса, за да те нокаутират, са достатъчни едва 30% от силата на удара. Специалистът посочва, че Кобрата е имал най-големи шансове да детронира Владимир Кличко, но е трябвало да поеме по-голям риск и да тръгне ва банк. Ако сънародникът ни бе успял да нанесе повече удари на украинеца, срещата можеше да завърши и по друг начин, смята Цачо Андрейковкси.

Според него Кобрата не е успял да атакува достатъчно често Кличко и е изпуснал момента. Освен това в този мач на Кобрата са му липсвали посоката на удара и таймингът. Ако е искал да има шанс да спечели титаничната битка, е трябвало да скъси дистанцията. Изненадата дойде от факта, че украинецът е бил по-бърз на ринга и това се е случило, тъй като Кобрата бе увеличил теглото си, за да достигне това на Кличко. Като друга сериозна грешка на Кобрата, Цачо Андрейковкси посочи, че се е опитвал да копира съперника си в движенията и държането на ръцете. Специалистът посочва, че не може да се отрече, че Владимир Кличко е бил брилянтно подготвен за този сблъсък. По отношение на огромната подкрепа, която Кобрата получи в залата от сънародниците ни, Андрейковкси бе категоричен, че тя е от значение само когато боксьорът се качва на ринга и слиза от него, но не и по време на самата игра. В заключение той посочи, че въпреки загубата, Кобрата е постигнал нещо велико за българския спорт и в частност бокса. Междувременно специализираните боксови сайтове посочиха, че Кобрата е показал доста стойностни неща на ринга, но Кличко е непобедим и няма как да бъде детрониран, пише pik.bg.