Майк Тайсън определи мача между Кобрата и Кличко като „най-тъпия”, който е гледал някога

Легендата на професионалния бокс Майк Тайсън не остана безучастен след титаничния сблъсък между Кубрат Пулев-Кобрата и Владимир Кличко.

Майк Тайсън, който е бивш шампион в тежка категория определи мача между Кобрата и Кличко като „изключително тъп”. В интервю за „Los Angeles Times” ("Лос Анджелис Таймс"), Майк Тайсън подчерта категорично, че Кобрата все още не е готов за световна титла. По отношение на мача, легендарният боксьор бе категоричен, че боксът в тежка категория от доста време насам е изгубил своя блясък.

[caption id="attachment_427939" align="alignright" width="300"]Майк Тайсън определи мача между Кобрата и Кличко като „най-тъпия”, който е гледал някога Майк Тайсън определи мача между Кобрата и Кличко като „най-тъпия”, който е гледал някога[/caption]

Майк Тайсън изрази възмущението си от сблъсъка между Кобрата и Кличко, заявявайки, че по-тъп мач от този не е гледал – „Пет рунда бутане, три нокдауна и един нокаут… Голямо шоу, няма що”.

Легендарният боксьор заяви, че тежката категория отдавна не е същата и изрази надежда, че любителите на боксовите мачове помнят неговите изяви и биха могли да направят разликата. За онези, които са твърде млади, за да са наясно с кариерата му, Майк Тайсън припомни, че е танцувал по ринга и е мачкал безмилостно съперниците си. Той изрази уваженията си към Владимир Кличко, но не допусна да подчертае, че ако украинецът се е биел по негово време, шансовете му за шампионските пояси са щели да се равняват на нула. В заключение той посочи, че се е видяло повече от ясно, бе Кубрат Пулев все още не е достатъчно добре подготвен за голямата сцена.

Междувременно стана ясно, че дори и след края на титаничния сблъсък между Кобрата и Кличко, войната помежду им не стихва. Двамата боксьори не спират да се нападат един друг чрез медиите. Докато Кобрата е категоричен, че е готов за реванш, то Владимир Кличко даде да се разбере в интервю пред репортера на Нова тв Богомил Грозев, че няма намерения да даде втори шанс на сънародника ни. Малко по-рано стана ясно, че последният удар, който Кобрата отнесе от Кличко се е равнявал на 200 килограма, пише pik.bg.