Николай Бареков твърди, че Реформаторите се разпадат

Лидерът на ББЦ (БДЦ) Николай Бареков направи скандални разкрития от Брюксел.

Николай Бареков заяви, че най-накрая е лъснала алчността на Реформаторите за власт и пари и допълни, че премиерът трябва да вземе спешни мерки, тъй като те вече се разпадат. Според него е повече от очевидно, че стартът на това управление е като фарс и изрази надежда, че краят му ще бъде по-обнадеждаващ. Николай Бареков посочи, че проблемът на управлението на ГЕРБ се състои в това, че са заложили на удобни коалиционни партньори от гледна точка на това, че дълго са стояли гладни и в опозиция. За огромно разочарование на ГЕРБ обаче, тези партньори залагат огромна мина в Кабинета Борисов.

[caption id="attachment_427933" align="alignright" width="300"]Николай Бареков твърди, че Реформаторите се разпадат Николай Бареков твърди, че Реформаторите се разпадат[/caption]

Николай Бареков прогнозира, че управляващата коалиция няма да издържи дълго време. Неговите очаквания са тя да се разпадне в твърде кратък срок. Евродепутатът посочи, че е повече от очевидно, че партиите в Реформаторския блок не могат да се понасят помежду си. Това стана ясно и от категоричния отказ на Гроздан Караджов и Димитър Делчев да седнат един до друг и този факт сериозно затрудни водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян. Според Николай Бареков съществуването на АБВ и Патриотичния фронт съвместно с Реформаторите е изключително проблемно. Именно поради тази причина евродепутатът предвещава, че настоящото управление е обречено, ако не вземе спешни мерки. Николай Бареков посочи, че вкарването на Патриотичния фронт, Реформаторите и АБВ в коалиция, е огромна грешка.

Лидерът на ББЦ заяви, че му е направило впечатление, че партията, която постигна доста скромен резултат на изборите, към днешна дата има претенции за огромен брой зам.-министри, министри и областни управители. Тази наглост ще отврати допълнително избирателите, а алчността на Реформаторския блок за постове и пари няма да остане скрита. В заключение Николай Бареков посочва, че фактът, че съпартийци не могат да седнат заедно в телевизионно студио е огромна обида за българския народ и за демокрацията, пише pik.bg.