Недоверие цари в редиците на Реформаторския блок

Редиците на Реформаторския блок се разкъсват от нови скандали.

Народните представители от Реформаторския блок не се понасят и категорично отказаха да седнат един до друг в студиото на сутрешния блок на bTV „Тази сутрин”. Членовете на Реформаторския блок Гроздан Караджов и Димитър Делчев създадоха сериозно затруднение на водещия Антон Хекимян, на когото се наложи да претичва помежду им заради категоричния им отказ да седнат един до друг. Димитър Делчев заяви в прав текст, че не желае да седне в близост до колегата си Гроздан Караджов. Освен това той разкри неподозирана тайна за Радан Кънев.

[caption id="attachment_427908" align="alignright" width="300"]В редиците на Реформаторския блок цари недоверие В редиците на Реформаторския блок цари недоверие[/caption]

Делчев заяви, че преди изборите не е имало решение Радан Кънев да стане лидер на Реформаторския блок. От думите на Делчев стана ясно, че в Реформаторския блок цари пълно недоверие. Той подчерта, че немалка част от членовете не са подкрепили кандидатурата на Меглена Кунева да стане председател на блока. Според него, след оттеглянето на Кунева, Найден Зеленогорски е трябвало да стане лидер на Реформаторите.

Освен това Димитър Делчев разкри, че се появяват имена на зам.-министри, които не са били обсъждани, а същевременно не се гласува за предложенията, които вече са били обсъждани. По повод на вицовете по адрес на здравния министър Петър Москов, Делчев бе категоричен, че той е натоварен с изключително тежка задача и вицовете не са от полза, предвид сериозните реформи, които трябва да направи. На въпроса на водещия Антон Хекимян дали в Реформторския блок има тайни договорки, които го разцепват, Делчев отговори, че не знае за такива договорки, но имената, които се появяват допринасят за загубата на доверие.

Делчев бе категоричен, че биха могли да изчистят по всяко време отношенията си с Гроздан Караджов. На въпроса на водещия защо при това положение е отказал да седнат един до друг, Делчев се аргументира, че могат да направят това в Народното събрание. На свой ред депутатът Гроздан Караджов заяви, че в Реформаторския блок има разделителна линия и тя може да бъде видяна и в момента. Той допълни, че е останал изумен, когато е научил, че човек от Реформаторския блок е забранил да седят заедно, пише pik.bg.