Мистерията в Сибир: Учени влязоха в тайнствените кратери (Снимки)

Мистерията в Сибир: Учени влязоха в тайнствените кратери (Снимки)
5 (100%) 2 votes

Мистерията в Сибир пред разгадаване, учени влязоха в кратерите

Мистерията в Сибир продължава да занимава световните учени. Те пък от своя страна се спуснаха под земята, в изследване на тайнствените кратери.

Учените влязоха в огромните дупки, с цел да съберат колкото се може повече информация за произхода на мистериозните кратери на Ямалския полуостров в северен Сибир. Някои от тях дори вярват, че има връзка между него и Бермудския триъгълник, и се спуснали в него.

По думите на руския учен Игор Белцов, който е и директор на института Трофимчук, мистерията в Сибир и Бермудския триъгълник проявяват признаци, че са родени от един и същи феномен.

Мистерията в Сибир събра учените на нова експедиция

Мистерията в Сибир събра учените на нова експедиция

„Има теория, че Бермудския триъгълник е следствие на реакция на газообразни въглехидрати. Те започват активно да се разлагат, поради което ледения метан се превръща в газ. Това се случва, също като ядрена реакция, при която се отделят големи количества газ. Това води до насищане на въздуха с метан, поради което атмосферата е турбулентна и предизвиква падането на самолетите“, казва той.

Смелчаци влязоха в кратерите

Смелчаци влязоха в кратерите

Директорът на руския център за арктически изследвания Владимир Пушкарев заяви, че те все още събират информация и че е било лесно да се слезе, защото дупката е замръзнала заради леда и на дъното се намира заледено езеро, което според техните предположения е дълбоко около 10 метра.

Изслушах идеята за Бермудския триъгълник, но повтарям, че в нашата работа трябва да се разчита на материалните доказателства, а след това ще правим окончателни заключения. А в момента нямаме достатъчно данни“, подчерта Пушкарев.

Припомняме ви, че това лято зейнаха огромни дупки на Ямалския полуостров в Сибир, които озадачиха мнозина. Мистерията в Сибир събра десетки учени, според които пропадането се дължеше на метанов взрив, заради залежите от газ, които се намират в района. Новите изследвания обаче целят задълбочено проучване на феномена. А някои учени вече потърсиха връзки между мистерията в Сибир и Бермудския триъгълник.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар