Мистерията с малайзийския Боинг е на път да бъде окончателно разгаданаСвалянето на малайзийския Боинг е напълно умишлено, доказват кадрите

Мистерията с малайзийския Боинг е на път да бъде окончателно разгадана. Снимка показва моментът, в който е била изстреляна ракетата, за която се предполага, че е свалила пътническия самолет. Кадърът беше излъчен по руската телевизия "Първи канал" и незабавно се превърна в международна сензация. И съвсем естествено предизвика оживени дебати по целия свят.

[caption id="attachment_427801" align="alignright" width="300"]Изстрелването на ракетата по малайзийския Боинг Изстрелването на ракетата по малайзийския Боинг[/caption]

От медията обясниха, че фотосът им е бил изпратен на редакционният имейл, но категорично отказаха да разкрият източника му. Снимката показва ясно изстрелването на ракетата към пилотската кабина на малайзийския Боинг. Тепърва предстоят да бъдат направени анализи на кадъра, за да бъде установено с категоричност дали той е истински или е манипулиран.

Неофициалното становище на специалистите е, че поне на пръв поглед липсват каквито и да е признаци за фалшификация. Иван Андриевский, вицепрезидент на Съюза на инженерите в Русия, разкри, че от първоначалния оглед на кадъра може да се заключи, че той е направен от ниска орбита с цел общо разузнаване на наземното и въздушното пространство.

Фотосът най-вероятно е бил заснет от американски или английски спътник. Припомняме ви, че пътническият Боинг 777 на малайзийските авиолинии се разби на територията на Украйна. Самолетът е летял по редовната си линия от Амстердам до Куала Лумпур, когато беше свален.

Всички 298 души на борда му, в това число пътници и екипаж, загинаха. Веднага след трагедията започнаха какви ли не спекулации за случилото се. Основното съмнение беше, че действително самолетът е бил свален с ракета, но се спореше дали това е било умишлено действие или случаен, фатален акт.

Появиха се дори още по-смели твърдения, според които пътниците на борда вече са били мъртви, когато самолетът се е разбил.