Избягал тигър броди из Париж, властите на крак

Избягал тигър броди из Париж, властите на крак
4 (80%) 2 votes

Тигър обикаля улиците на Париж, френските власти в паника

Тигър обикаля улиците на Париж, вдигайки на крак повече от 200 полицаи. Властите във Франция са сериозно притеснени, след като получили сигнал, че дивото животно е било забелязано край тенис игрище, а по-късно са открити негови следи близо до Монтеврен, източно от Париж.

Двеста служители на полицията и пожарникарите издирват от три дни младия тигър, който е забелязан в сряда в Монтевран, близо до Париж, съобщават френски медии. Вече три дни те го издирват денонощно, преди да е нападнал човек или дете от околностите.

През нощта в търсене на тигъра е включен и хеликоптер оборудван с термокамера, но поне засега тигъра остава невидим, след като вчера се появил на паркинга на един супермаркет в Монтеврен, а след това и в близост до игрище за тенис.

Тигър броди из Париж, властите на крак

Тигър броди из Париж, властите на крак

Тази сутрин са забелязани и идентифицирани следи от тигър в близост до бензиностанция на магистрала А4 в парижкия регион. Силите на реда са оборудвани с пушки с упойващи стрели, за да неутрализират тигъра, който според снимките тежи между 80 и сто килограма. Около училищата са взети мерки за сигурност, в случай на неочаквана среща с тигъра.

Засега няма информация откъде идва избягалият тигър, но възможността той да е избягал от цирка, който е пребивавал в тази област до миналия уикенд е изключена, защото санитарния контрол не е регистрирала присъствие на тигър в цирка. Всъщност се предполага, че става дума за „домашен любимец“, което е избягал от собственика си. По всяка вероятност притежателят му не смее да подаде сигнал за изчезването му, защото отглеждането на тези видове животни като домашни любимци е забранено.

Към момента властите в Париж продължават с издирването, с надеждата животното да не навлезе в оживените предградия на столицата. Гражданите са предупредени за опасността, като дори е открита гореща линия, на която да съобщят незабавно, ако го забележат.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар