Украинската криза струва 5 милиарда на Запада (+ Отговорът на САЩ)

Гласувайте за статията

Украинската криза струва 5 милиарда на Запада, САЩ отговори на атаките на Русия

Украинската криза отново стана повод за спорове на среща на върха на ООН. Председателят на Съвета на федерацията и на горната камара на руския парламент Валентина Матвиенко заяви, че Западът е похарчил пет милиарда долара, за да предизвика тази дестабилизация на Украйна.

Украинската криза доказа, че информационните технологии, включително интернет и социалните мрежи, могат да изградят фалшива реалност и да промени съзнанието на нормалните хора заради полза на определени политици“, каза Матвиенко. По думите й по този начин обществото на Украйна е било примамено да се присъедини към ЕС, изплъзвайки се от сферата на влияние на Русия

Отговорът на САЩ не закъсня. По време на срещата на високо равнище на страните — членки на ООН, представителите на САЩ заявиха, че Русия няма право да налага диктатура върху украинските власти, а би трябвало да се съобразява със суверенитета и правото на избор на хората.

Украинската криза без изход дори за ООН

Украинската криза без изход дори за ООН

Виждаме едно постоянно, непрекъснато и очевидно нарушение на протокола от Минск от страна на Русия и нейните пълномощници в източната част на Украйна, заяви говорителката на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки.

„Нашата цел е да видим, че примирието продължава“, подчерта Псаки, добавяйки, че оставя правото на Украйна да защитава себе си и своя територия. САЩ и ЕС заявиха още, че са готови да наложат още санкции на проруските сили в Украйна, както и на Русия. Един от тях е създаване на икономическа дестабилизация за федерацията, заради нейното неприемливо поведение.

Междувременно въпреки опитите за преговори, стана ясно, че на този етап изход от украинската криза няма. Властите в Киев са безпомощни пред натиска от страна на източна Украйна, която държи курс към Русия. Чуха се упреци и че Москва не работи за мирно разрешаване на въпроса, а само налива масло в огъня с тайни интервенции на територията на Украйна. В същото време Кремъл декларира желание за сътрудничество с Брюксел и Вашингтон, но все по-често хвърля поглед към Китай.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар