От тъмната боя ли е Кали?

Гласувайте за статията
Кали не познава рода на баща си

Макар че няколко пъти Людмила Захажаева нарече Кали във ВИП Брадър циганка, чепатата фолкфурия не реагира на обидите й. Още при влизането си в къщата рускинята попита изпълнителката дали е циганка. Чалгаджийката я погледна смутено и смотолеви, че кръвта й не е много чиста, като посочи някакви сръбски жилки, без да даде подробности за това откъде идват те и какви са – пише „Уикенд”. По време на целия си престой в предаването Людмила Захажаева не пропускаше на нарече изпълнителката на „4-4-2” циганка или ромка.
„Уикенд” има своя теория по въпроса. Вероятността във вените на Кали да тече ромска кръв била доста голяма. Дори самата тя не можела с точност да определи етническата си принадлежност – отбелязва изданието. Съмнения, че може да е наполовина ромка, имала още като ученичка. „В училище не можеха да разберат циганка ли съм. И аз не знам със сигурност каква съм” – признава чистосърдечно Кали, като допълва, че знанията за родословните й корени били доста ограничени.

Кали

Тук Кали се е гиздосала като ромска булка

Баба й по бащина линия била сръбкиня. Не било много ясно обаче какъв е дядо й по бащина линия. „Помня, че беше тъмничък, мургав, но какъв е, не знам. Името му беше Иван, а това на баба ми – Деница. Тя се е омъжвала 2 пъти – веднъж в Сърбия, където има две деца, които също имат двама наследници” – разказва за родата си Кали.
Фолкфурията, родена с истинско име Галина Иванова, е израснала при баба си и дядо си в с. Еница до Кнежа. До петете си година е живяла в схлупена кирпичена къща, в която липсвала баня. Баба й и дядо й топлели водата за къпане в котле, а сапунът в дома им бил приготвен от мас и сода каустик. През лятото се къпела в голям казан на двора. В него се събирала дъждовна вода, която се топлела естествено от слънцето. През летните месеци Кали нощувала с баба си под открито небе. Спели на сламен дюшек в двора пред кирпичената къща – традиция, характерна за ромите – коментира изданието.
„Ами, разбира се, че няма да има баня! Кали крие, че е от ромски произход. Знае перфектно цигански. Самата Софи Маринова ни каза, че двете са от една боя. Тя обаче пази тайната като комунист на разпит” – съскат колежки на 39-годишната певица от фолкгиганта „Пайнер”.
Кали не обичала да говори за баща си, който след като се разделил с майка й, имал ново семейство с многобройна челяд. Единственото, което споделила, било, че баща й ги е изоставил много рано, а тя израсла като сираче.
Случайно или не, самата кариера на Кали стартира в оркестър „Ромски перли”. Тогава тя била едва на 15 години, но заради характерния си мощен глас станала солистка на групата. На 18 отпрашила за Виена, където прекарала цяла година. Там се научила да свири на китара и баглама.
След като се върнала в България, съдбата й се усмихнала и я срещнала със Слави Трифонов, който й дал артистичния псевдоним Кали.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар