Мариана Тодорова - майката на Лазар Колев, също е била задържанаЛазар Колев беше осъден до живот за убийството на сестрите Белнейски

Майката на Лазар Колев - осъденият за убийството на сестрите Белнейски, е била задържана. Това издадоха източници от полицията, които потвърдиха, че жената, родила Колев, е била прибрана в ареста. А причината е, че Мариана Тодорова се е опитала да вкара незаконно в затвора при сина си ривотрил - лекарство, което представлява силно успокоително и което се отпуска единствено и само със зелена рецепта.

[caption id="attachment_427632" align="alignright" width="300"]Лазар Колев Лазар Колев[/caption]

Въпросният медикамент се използва за лечение на шизофрения и е доста предпочитано средство от много наркомани. Ривотрилът е силно упойващо лекарство, което може да бъде намерено единствено в специализираните аптеки и не се продава свободно. Не е ясно как майката на Лазар Колев се е сдобила с него. Факт е обаче, че тя се е опитала да го предаде на сина си, скрито в чифт маратонки.

Това се е случило по време на свиждането й с него, но опитът й не сполучил, научиха от "24 часа". Бдителни стражи успели да намерят медикамента и да го изземат от Тодорова. Самата тя е била задържана в ареста в Пазарджик, а срещу нея е образувано полицейско производство и са й повдигнати обвинения за притежание на наркотични вещества.

Майката на Лазар Колев се опитала да се измъкне като обяснила, че синът й страда от жестоко главоболие и тя се е опитала да внесе лекарството, тъй като било болкоуспокоително.

По закон обаче внасянето на каквито и да било медикаменти на територията на затвора е абсолютно забранено. Заради нарушението на майка му, Лазар Колев беше наказан да прекара десет дена в изолатора на затвора в Пазарджик. Наказание, което беше отменено, с мотива, че убиецът на сестрите Белнейски не е бил наясно с действията на майка си.