Варшава замръкна сред огън и безредици в деня на независимостта!

Гласувайте за статията

Варшава замръкна сред огън и безредици, масови протести на националния празник

Протестите на трети март по-миналата година в България изглеждат като детска игра пред масовите безредици във Варшава тази есен. Столицата на Полша замръкна и осъмна сред пламъци и масови безредици, след като хиляди излязоха на улицата навръх националния празник.

Анонимните запалиха Лондон, а Брюксел събра 120 000 по улиците си заради икономическите реформи. Варшава пламна, но не от недоволство, а заради футболни хулигани, които предизвикаха невиждани от доста дълго безредици. Над 47 души са ранени, 276 задържани, а честването на независимостта на Полша се превърна в ден на насилие, пожари и боеве.

„Сред 47-те ранени има 23 полицаи, които имат мозъчни сътресения или счупени кости“, заяви говорителят на полицията на главния полски град Мариуш Мрозек.

Варшава чества независимостта на Полша сред пламъци

Варшава чества независимостта на Полша сред пламъци

Пиратки, факли, домашна пиротехника и атаки срещу полицията следвали шествието от самото начало, защото освен няколко десетки хиляди националисти, в шествието се движели и големи групи маскирани хулигани на полските футболни клубове. Основният сблъсък между полицията и хулиганите станал в края на трасето, където младежите чакали преди моста, по който шествието е преминало през река Висла.

Масови безредици в столицата заради хулигани

Масови безредици в столицата заради хулигани

Полицията е била замервана с камъни, бутилки, пиротехника и дори коктейли „Молотов“. Разбити са улиците, пътните знаци са извадени от местата си, повредени са коли и велосипеди.

Полицаи пострадаха сериозно

Полицаи пострадаха сериозно

varshava 4

„Хулиганите се биеха помежду си и атакуваха редиците на полицията. Това са обикновени бандити. Задържани са 276 души и то предимно млади хора, които нападнаха полицията и протестиращите в края на трасето „, заяви още Мрозек.

Мирните граждани са възмутени, че шествието им по време на националния празник е било така опорочено. Според тях властите трябва да вземат крути мерки и да наложат сериозни санкции върху хулиганите, които са предизвикали тези сблъсъци.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар