Технология за телепатия предизвика революция в комуникациите

Гласувайте за статията

Технология за телепатия предизвика революция в сферата на комуникациите

Технология за общуване чрез телепатия е на път да се превърне в революционно нова сфера в комуникациите. Телепатията вече не е само научна фантастика. Учените са открили начин за директна комуникация между две личности.

Учени успяха успешно да осъществят телепатия между умовете на две личности чрез нова технология. Мисловни сигнали, изпратени чрез интернет от една личност до друга могат да контролират движенията на ръката на втората.

Експериментът е проведен във Вашингтон, като двете личности—изпращачът на сигналите и приемника—са се намирали в две различни сгради, отдалечени на около 2 километра. „Изпращачът“ е свързан с машина, която работи на принципа на електроенцефалография и която регистрира активността на мозъка му, след което изпраща електрически импулси чрез Интернет до „получателя“. На главата си той има сонда за транс краниална магнитна стимулация, намираща се в близост до частта на мозъка, която контролира движенията на ръцете.

Експеримент с телепатия на път да предизвика революция в комуникациите

Експеримент с телепатия на път да предизвика революция в комуникациите

Изпратените мисловни сигнали от изпращача задвижват ръцете на получателя, така че той осъществява движенията, замислени в мозъка на изпращача.

В експеримента участвали три двойки, като всяка от тях има по един изпращач и един получател на сигнали и които се намират в различни сгради на колежа във Вашингтон, отдалечени на около два километра.

Контролът на ума - възможен!

Контролът на ума – възможен!

Те не могли да общуват помежду си, освен чрез пряка връзка между мозъците им или иначе казано — чрез телепатия.

С тази технология, изпращачът може да придвижи ръката на получателя, само визирайки движение на ръката.

Точността на получените сигнали са варирали от 25 до 83, като грешки е имало главно поради невъзможността получателя „точно да изпълни“ зададената от изпращача команда.

Екипът от учени, разработващи технологията, е получил средства в размер на осем милиона долара, за да може да продължи с изследванията в областта на декодиране и изпращане на още по-сложни мисловни сигнали, разширявайки вида информация, които могат да се изпращат от един до друг мозък чрез телепатия.

Учените са убедени, че един ден тази технология ще може практически да се прилага за лечение на хора с мозъчни травми и заболявания. Или да позволяват да се командват действията на голяма група хора.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар