Иво Прокопиев лъсна в скандална афера

Иво Прокопиев лъсна в скандална афера
5 (100%) 1 vote

Иво Прокопиев се опитва да вкара свои хора в БНБ и финансовия надзор

Иво Прокопиев лъсна в поредната скандална афера. Олигархът прави опити да вкара свои хора в КФН(Комисия по финансов надзор). Кръгът „Капитал“ започна атакува сегашния шеф на надзора Стоян Мавродиев. Целта е той да бъде свален от поста си. Въпреки, че Стоян Мавродиев има още две години мандат, Иво Прокопиев е готов на всичко, за да го свали от поста му.

Напомняме ви, че КФН наложи солени глоби на дружествата, свързани с Иво Прокопиев. Това е причината, поради която олигархът иска да свали Стоян Мавродиев от поста му. На мястото на Мавродиев Иво Прокопиев иска да влезе неговата близка приятелка Димана Ранкова. Тя нашумя като една от калинките във финансите.

За Димана Ранкова се заговори покрай аферата с проекта на газопровода Бургас – Александруполис. За кратко тя беше член в управителния съвет на Банката за развитие.

Иво Прокопиев

Иво Прокопиев лъсна в скандална афера

Димана Ранкова беше председател в Управителния съвет на Комисията за финансов надзор. След като беше изхвърлена и от там, президентът Росен Плевнелиев я взе под крилото си. Държавният глава дори я предложи за член на Управителния съвет на БНБ, въпреки че беше установено,че тя е в конфликт на интереси, пише ПИК.

Приятелката на Иво Прокопиев, която иска да оглави Комисията за финансов надзор, лъсна в конфликт на интереси и в приватизацията на ЕРП-тата. Оказа се, че тя е лобирала за продажбата на над 33% от дяловете на електроразпределително дружество, тъй като е защитавала интересите на определен кръг.

По всяка вероятност зад атаките на Иво Прокопиев срещу Стоян Мавродиев, стои желанието му да вкара свои хора не само във финасовия надзор, но и в управителния съвет на БНБ. Това обяснява всекидневните му атака срещу управата на двете институции, на които ставаме свидетели напоследък.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар