Цветан Василев успял да убеди звездите от САЩ'94 да оставят парите си в КТБЦветан Василев завлякъл и Любо Пенев само дни преди КТБ да бъде поставена под специален надзор

Цветан Василев е завлякъл с пари и героите от Пеневата чета. Оказа се, че голяма част от футболните звезди от незабравимото американско лято на 1994 година са изгърмели с огромни суми заради фалита на КТБ. В неофициален разговор един от квесторите на фалиралата финансова институция разкрива, че голяма част от клиентите на банката, които гърмят с влогове от над 200 хиляди лева, са именити спортисти от близкото минало.

[caption id="attachment_427495" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев[/caption]

Сред тях са именно и героите от САЩ'94, които са се уредили с влогове, при това на преференциални условия, благодарение на Цветан Цветков. Само дни преди банката му да бъде поставена под специален надзор, банкерът успява да убеди Чичовото да прехвърли на влог при него сумата от 500 бона, след като Василев му предложил много изгоден план да погаси кредита, който Пенев имал към СиБанк. И който кредит бил прехвърлен към КТБ след като Цветан Василев "услужливо" го изкупил.

Христо Стоичков също е сред футболните звезди, които могат само да проклинат деня, в който са се доверили на Цветан Василев. Камата губи влога си от около 4 милиона лева, научиха от vsekiden.com. Освен това легендарната осмица е притежавал и кредитна карта в размер на 50 хиляди евро. Боби Михайлов и цялото му семейство също имат влогове в КТБ.

За сумата на шефа на БФС не се споменава нищо, но според запознати лица, Ники Михайлов е държал в сметката си около два милиона лева. Красимир Балъков и Йордан Лечков - други от звездите от Пеневата чета, също са с влогове над 200 хиляди лева. За техен късмет обаче те са успели да направят цесия с Гриша Ганчев, който има да връща на КТБ над 60 милиона лева.