Исус Христос бил женен, имал две деца (Нови разкрития)

Исус Христос бил женен, имал две деца (Нови разкрития)
4.17 (83.33%) 6 votes

Исус Христос е бил женен, имал е и деца, твърдят последните изследвания

Исус Христос и Мария Магдалина са били женени и от брака им са се родили две деца–това се твърди в древен ръкопис, датиращ от 570 година и написан на сирийски език. Този език е използван в Близкия изток между 4–ти и 8 – и век и е свързан с арамейския, езикът, говорен от Исус Христос.

Разкритието хвърли в паника католическия свят, тъй като мистериите около личността на Исус Христос малко по малко се разплитат. А някои от митовете за Мария Магдалина могат да се окажат повратни за религиозната доктрина, градена 2000 години.

Написан върху пергамент от щавена кожа на животно — той е бил в архивите на Британската библиотека близо 20 години и е изложен в Британския музей. Закупен е през 1847 г. от един търговец, който казва, че го е получил от древен манастир Св Макарий в Египет.

Ръкописът съдържа 29 глави и разкрива много по – различни факти за тълкуванията за живота на Христос.

Ръкопис разкрива истината за брака на Исус Христос и Мария Магдалина

Ръкопис разкрива истината за брака на Исус Христос и Мария Магдалина

За последните 160 години документът е бил изследван от няколко учени, но винаги се е смятал за незначителен.

Докато Бари Уилсън, професор по религиозни изследвания в Торонто установява, че е открил липсващото пето Евангелие и че то трябва да се добави към четирите евангелия, които разказват историята на живота на Христос и са били написани от евангелистите Матей, Марко, Лука и Йоан през 1-ви век от новата ера.isus 2

Те са писани по времето, когато тогавашният римски император Константин — първият християнски император — се е разпоредил всички други евангелия да бъдат унищожени, оставяйки само тези на Матей, Марко, Лука и Йоан, за да разкажат историята на Исус, тъй- като тяхната версия съответства на тълкуванията на Константин за християнството.

За да се подчертае убеждението си, че Мария Магдалина е била съпруга на Исус, Бари Уилсън описва решението й да посети тялото му в неделята след разпятието.“Евангелията ни казват, че тя отива, за да измие и помаже тялото му. Тя е просто един Исусов последовател и все пак тя ще подготви голото му тяло? Жените не мият равини или мъжки тела. Само мъже го правят — освен ако не сте съпругата на мъжа“.

Само преди две години и професор от Харвард – Карен Кинг — обяви, че е намерен папирус, с произход Египет, наречен Евангелие на съпругата на Исус. В него има четири думи, написани на коптски (египетски език), които казват: „Исус им каза: Моята жена …“.

Ето защо Бари Уилсън вярва, че неговото „Изгубено евангелие“ се подкрепя и от изследванията на професор Кинг.

Той също така е убеден, че историята на брака на Исус трябва да бъде включена в четирите евангелия в Новия завет.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

8 коментара to “Исус Христос бил женен, имал две деца (Нови разкрития)”

 1. Iq

  Ное. 11. 2014

  Глупости, ако човек чете внимателно и разбира, ще бъде на друго мнение! Май за християните не остана нищо свято! А кажете нещо против Мохамед и гледайте какво ще стане!….Хораааа, осъзнайте се….но всеки в крайна сметка избира съдбата си…

 2. Victor Dinkov

  Ное. 11. 2014

  ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ ГЛУПОСТИ,ОЩЕ ОТ РОЖДЕСТВОТО МУ НЕ СА РАЗБИРАЛИ БОЖЕСТВЕНИЯ ПРОИЗХОД НА ИИСУС ХРИСТОС ,НЕ СА РАЗБИРАЛИ КАКВО ИМ КАЗВА ВЪПРЕКИ МНОГОБРОЙНИТЕ ЧУДЕСА КОИТО Е ВЪРШЕЛ,ПОТВЪРЖДАВАЙКИ ДУМИТЕ СИ,ЧУДЕСА КОИТО СА ИЗВЪН ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ(ВИДИМИЯ СВЯТ),ОСЪДИЛИ СА ГО РАЗПВАЙКИ ГО,В ПОСЛЕДСТВИЕ СА СЕ СТАРАЛИ ДА ПРИНИЗЯТ ЕВАНГЕЛИЕТО СЪС ТОВА КОЕТО СА ЗНАЕЛИ Т.Е. ЗЕМНИТЕ(ВИДИМИТЕ) НЕЩА,ПРЕВРЪЩАЛИ СА СЕ В ЕРЕТИЦИ,КОИТО НЕ СА НИЩО ПО РАЗЛИЧНО ОТ ЕДНА СЕКТА:)………….А ТОВА ОТ ПО ГОРЕ ,САМО ПОТВЪРЖДАВА ДУМИТЕ МИ…………

 3. Didi Petrova

  Ное. 13. 2014

  ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ДЯВОЛА ХВЪРЛЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАБЛУДА,ЗА ДА МОЖЕ АКО Е ВЪЗМОЖНО И НЯКОЙ ОТ ИЗБРАНИТЕ ДА ЗАБЛУДИ."………..ДАДОХА НА ВОЙНИЦИТЕ ДОВОЛНО ПАРИ И РЕКОХА: "Кажете ,че учениците Му дойдоха през ноща и Го откраднаха,когато ние спяхме.И ако слух затова стигне до управителя,ние ще го убедим,а вас ще направим да нямате грижа." МАТЕЯ 28:12-14 ДЯВОЛА ВИНАГИ ГЛЕДА ДА ХВЪРЛИ КАЛ,МРЪСОТИЯ…..ПО ИСТИНАТА

 4. Луцифер

  май 01. 2016

  На религиозните фанатици,да мислят мислят малко с главите си!Тия дето не виждат по-далеч от носа си и смятат божествения произход на Исус Христос за правилен могат да бъдат лесно излъгани от това ,че християнството,посредством църквата е най-голямата конспирация в човешката история!И дявола пак за слепците не е онова зло което ви се иска да бъде,защото е зората а,символ на прогреса срещу консерватизма…

 5. hristianin

  май 02. 2016

  ISUS HRISTOS E BOG

 6. Пламен

  февр. 26. 2019

  4 евангелия са били написани до края на 1 век. Тогава също са се появявали разни псевдоевангелия (апокрифни): евангелие според есеите, евангелие на ап. Тома, евангелие на ап. Юда и др. Всички апокрифни евангелия изкривяват образа на Иисус Христос по един или друг начин.

  Професорите теолози отдавна са отхвърлили тази стара хипотеза, че Господ Иисус Христос е бил женен и имал деца. Тази хипотеза не е нещо ново.

  Константин Велики е живял през 4 век. Църквата е съществувала още преди да се роди Константин Велики. И Константин Велики приема това Свето Писание, което е съществувало до момента. През 313 г. е написан от него Медиоландския едикт, с който християнството става позволена религия, в римската империя, заедно с езическите вярвания. Канона на Новия Завет вече е бил завършен в края на 2 век – началото на 3 век.

 7. Христина Илиева

  февр. 27. 2019

  Живях дълги години в Израел.Още през 2006 г знаех за филма Шифърът на Леонардо Да Винчи.Е хора прочетете или вижте този прекрасен филм.

 8. Христина Илиева

  февр. 27. 2019

  Истина е,че е бил женен.Историческите факти ще откриите във филма Шифърът на Леонардо.

Добавете коментар