10 неща, които Владимир Путин крие от всички

Гласувайте за статията

Владимир Путин може да е най-наблюдавания човек в света, но също има тайни

Владимир Путин винаги е под зоркото око на обществеността обаче има някои неща, които са много малко известни за него. Президентът на Русия също има своите малки тайни или малко известни факти, които крие от всички. Вижте 10 неща, които дори най-верните му привърженици едва ли знаят за него.

1. Роден е през 1952 г. в Санкт Петербург, по това време Ленинград, и детството прекарал живеейки в апартамент, в който са пребивавали три семейства. Бил трето дете, което майката е родила на 41 г.

2. Неговият дядо Спиридон Иванович Путин бил готвач, служил и работил в луксозния хотел Астория, за кралското семейство Романови, а след Октомврийската революция няколко пъти е работил и в кухнята на Сталин. Майка му Мария Ивановна била работническа във фабрика, а бащата Владимир Путин Спиридонович служил във флота на СССР, и е бил член на тайната полиция. Имал двама братя. Единият е починал няколко месеца след раждането, а другият е умрял по време на обсадата на Ленинград през Втората световна война.

И Владимир Путин има своите малки тайни

И Владимир Путин има своите малки тайни

3. Бил един от най-добрите ученици в училище, а след това учи и в Юридическия факултет и става член на КГБ за ленинградската област. От млад е мечтаел да бъде боец и шпионин, затова има и черен колан по джудо придобит на 18 години, в Ленинградския спортен клуб. Записва се там под влияние на свой съсед.

4. Напуска КГБ на 20 август 1991 г., когато агенцията участва в държавния преврат срещу тогавашния президент Горбачов, и подкрепя Борис Елцин за бъдещ лидер на Русия. От 1996 до 1999 е член на секретариата на Елцин, и ръководител на отдела за контраразузнаване.

5. Голям почитател е на домашни любимци, има до себе си няколко кучета, които го придружават и на официални срещи, както и срещи с чуждестранни държавници.

6. Отлично говори френски език, а по-слабо английски и немски, но рядко говори на романските езици. Винаги обаче е демонстрирал, че е православен вярващ. Кръстен е тайно, по инициатива на майка си, в църквата „Свето Преображение“.

7. Първата му значима длъжност е заместник на кмета на Санкт Петербург Анатолий Сопчак, с когото е приятел от студентските си дни, когато Сопчак бил асистент на Ленинградския университет. Владимир Путин е отговорник за чуждестранните инвестиции, и първият му успешен проект е, когато осигурява инвестиции на германската Дрезден банк в Русия.

8. Алистър Кембъл, съветник по връзки с обществеността на британския премиер Тони Блеър заяви, че поведението и особено погледът на Владимир Путин от сънлив и подчертано ленив може много бързо да се превърне от приятелски в суров, което плаши и най-близките му. Дори съпругата му Людмила смятала, че Путин понякога има поглед на убиец, а на нея самата й било нужно повече от месец да свикне с него. Той самият казва, че това е резултат от твърде силна концентрация, и го използва само когато му омръзне от безкрайни преговори. „След смъртта на Ганди е просто безсмислено да се изчаква, търпи и преговаря“, твърди Путин.

9. Милиардерът Джон Гети заяви, че Путин е най-могъщият човек на света, единственият, който само с един ход може да унищожи Китай и света спирайки доставките на нефт и газ. Путин не крие неприязънта си към олигарсите и политиците, и има доверие само в няколко свои сътрудници от началото на политическата си кариера, с които споделя и обменя мнения и възгледи, а на другите им заповядва. Смята се, че това е следствие на опита придобит при руските преврати в деветдесетте години и разпадането на СССР, крахът на Елцин и неговата зависимост от олигарсите.

10. Има две дъщери. Мария (1985) и Екатерина (1986) Путина. Данните за тях се държат в строга секретност, дори са учили под чуждо име, и никога в публичното пространство не са публикували информация за живота им. Нито днес не се знае със сигурност къде и как живеят. Упорито се твърди, че има и син от бившата гимнастичка Алина Кабаева, но връзката им е обвита в пълна тайна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “10 неща, които Владимир Путин крие от всички”

  1. yyexpl

    Ное. 10. 2014

    И как така ги знаете тези неща като ги крие от всички!!!…

Добавете коментар