Цветан Василев опитал да постави БТК под контрола на КТБЦветан Василев спешно търси купувач за ТВ7, медията пред фалит

Цветан Василев се е опитал да сложи ръка и върху БТК! Оказа се, че злополучният шеф на КТБ се е опитал да постави БТК под контрола на вече фалиралата финансова институция. Това се е случило посредством дружеството ТЦ-ИМЕ, което е от кръга на Цветан Василев и което се опитва да задържи активите на банката и да ги възстанови в полза на клиентите й.

[caption id="attachment_427385" align="alignright" width="300"]Цветан Василев Цветан Василев[/caption]

Това обаче не се е понравило на мустакатия финансист и той се опитал по всякакъв начин да премахне изпълнителния директор на ТЦ-ИМЕ Теодора Танева, но безуспешно. Самото дружество пък е основен спонсор на медиите TV7 и News 7 и в периода от 2009 до 2014 година е финансирало двете телевизии, при това с пари на клиентите на фалиралата КТБ.

В един момент обаче се оказало, че задълженията на телевизиите, са в размер на цели 290 милиона лева. А пък дружеството не е получило и лев, въпреки, че постоянно е наливало пари в медиите. В същото време пък БТК се явява собственост на ТЦ-ИМЕ, посредством няколко свързани български и чуждестранни дружества. А Цветан Василев се е опитал да сложи ръка върху телекомуникационната компания като е учредил залог върху акциите на дружеството, при това в полза на КТБ.

Така, на практика, банката е щяла да стане собственик на БТК. С което пък шансът Фондът по гарантирането на влоговете да върне част от парите по депозитите, нараства сериозно, научиха от Агенция ПИК.

В същото време банкерът упорито търси купувач за ТВ7, макар да твърди, че няма никаква собственост в медията.