Георги Първанов коментира слуховете, че има 80 милиона лева във фалиралата банкаГеорги Първанов разкри още какво е поискал от квесторите на КТБ и БНБ

Георги Първанов най-накрая проговори за милионите, които уж имал на депозит в КТБ. Както знаете, от известно време в родното медийно пространство се появиха слухове, че бившият държавен глава има 80 милиона лева във фалиралата банка. Които пари няма шанс да получи, след като от БНБ взеха лиценза й. Настоящият лидер на АБВ разкри каква всъщност е истината за уж огромния му влог във финансовата институция.

[caption id="attachment_427293" align="alignright" width="300"]Георги Първанов Георги Първанов[/caption]

Георги Първанов определи приказките за милионите му в банката като абсолютно нелепи. Нещо повече, ек президентът на страната е категоричен, че няма и стотинка в КТБ. Той категорично отхвърли и твърдението, че въпросните милиони всъщност не се водят на негово име, а на името на трето лице, за да не се събудят подозрения.

Първанов призова хората, които хвърлят тези безпочвени обвинения, да приложат конкретни доказателства и факти, а не просто да боравят с думите, чудейки се по кого да хвърлят кал. Това заяви лично Георги Първанов пред камерите на Нова ТВ, видяха от vsekiden.com.

Въпреки, че той лично не е засегнат от кризата и последвалия фалит на КТБ, бившият държавен глава настоя от квесторите на банката, а също и от тези на БНБ, да свалят банковата тайна и да бъде обявено кой има сметки в нея, за да се престане най-накрая с безпочвените обвинения и спекулации.

Припомняме ви, че КТБ беше поставена под специалния надзор на БНБ на 20 юни тази година заради риск от неплатежоспособност. Преди няколко дена - на 6 ноември, БНБ отне лиценза й. Според слухове с огромни суми от влоговете си горят редица родни знаменитости, сред които Вежди Рашидов и Слави Трифонов.