Радан Кънев сам предложил мястото си на Петър Москов

След като стана ясен състава на министрите в кабинета Борисов, излезе наяве и причината, поради която Радан Кънев не е в този списък.

В ефира на БНТ Меглена Кунева обяви, че лидерът на ДСБ Радан Кънев е предложил мястото си на Петър Москов в новото правителство. Причината за това е предварителната уговорка новото правителство да бъде представено на високо политическо ниво. Очевидно този факт е стреснал Радан Кънев и той сам е предложил на Петър Москов да го смени като министър.

[caption id="attachment_427287" align="alignright" width="287"]Радан Кънев сам предложил мястото си на Петър Москов Радан Кънев сам предложил мястото си на Петър Москов[/caption]

Меглена Кунева намери своето място в кабинета на Бойко Борисов като вицепремиер. Тя бе категорична, че не вижда смисъл да коментира изказванията на един или друг и подчерта, че имената, които ще влязат в новото правителство, са гласувани в групата. Меглена Кунева подчерта, че Реформаторският блок не се е отказал от големите си цели, сред които и промяна на конституцията. Факт е, че Реформаторите успяха да вземат 23 мандата в 43-то Народно събрание. В този ред на мисли, ако Реформаторите решат да правят сериозна реформа на конституцията, им е необходима доста по-голяма подкрепа. Повече от очевидно е, че няма как да осъществят една от големите си цели в този парламент. Те ще бъдат доволни, ако поне успеят да направят подкомисия за промяна на конституцията, която да започне да работи по промените отсега и когато са готови, това да се случи.

Едва обявени имената на новите министри, атаките срещу тях вече започнаха с пълна сила. Сред първите атакувани министри бе Николина Ангелакова, срещу която скочиха от туристическия бранш. Те изразиха недоволството си с гневно писмо до Бойко Борисов, в което посочват, че този бранш трябва да бъде оглавен от човек, който е свързан с туризма, познат е в туризма и притежава съответните знания и умения. Недоволни хора протестираха и срещу новия-стар министър на културата – Вежди Рашидов, а правосъдният министър бе обвинен във връзки с кръга „Капитал”. Най-нагорещено обаче е положението около Божидар Лукарски, който изненадващо оглави енергийния сектор, пише Блиц.