Осама бин Ладен е бил застрелян от американския пехотинец Роб О'НийлУбиецът на Осама бин Ладен сам се разкри

Осама бин Ладен е бил застрелян от Роб О'Нийл! Самоличността на убиеца на терорист номер едно в света вече не е тайна. Нещо повече, самият О'Нийл е човекът, който се е разкрил пред медиите. Мъжът е американски пехотинец и в момента е на 38 години. Което означава, че през 2011 година, когато е убил лидера на талибаните, е бил на 35.

[caption id="attachment_427284" align="alignright" width="300"]Това е убиецът на Осама бин Ладен Това е убиецът на Осама бин Ладен[/caption]

О'Нийл е участвал в мисии в Ирак и в Афганистан и има множество награди за проявено мъжество. Малко по-късно през този месец Fox News ще излъчат специално интервю с него, издаде баща му Том. Роб е един от 23-та морски тюлени, които са взели участие в специализираната акция по откриването и залавянето на Осама бин Ладен. Той е и последният човек, видял терориста жив, преди да го застреля три пъти.

Любопитното е, че миналата година пехотинецът е дал интервю за Esquire, в което разказва за службата си в армията, в която е постъпил едва на 19 години. Тогава обаче той предпочел да запази в тайна информацията за убийството на Осама бин Ладен и че именно той е убиеца на най-издирвания престъпник в света. Тогава О'Нийл споделя само, че не е твърде религиозен, но твърдо вярва, че е изпратен на Земята с мисия. След 16 години служба обаче то решава да напусне армията като заедно с това губи част от привилегиите си.

Има обаче сериозна опасност О'Нийл да понесе сериозно наказание, задето реши да се разкрие, предават от vsekiden.com. Малко по-рано тази седмица Брайън Лоузи - командир на елитните части на пехотинците, разпрати отворено писмо до всичките си подчинени, с което ги предупреждава да пазят тайна и да не разпространяват информация от спец акциите им.