Димитър Коклин до последно е бил в много добро здравеДимитър Коклин не е успял да издържи рутинна операция

Димитър Коклин е починал по време на рутинна операция на стомаха. Това разкриха близките му само няколко дена след неочакваната му кончина. Никой от семейството на майстора на грима не е очаквал, че той ще напусне този свят толкова бързо и внезапно.

[caption id="attachment_427281" align="alignright" width="300"]Димитър Коклин Димитър Коклин[/caption]

Гримьорът е бил в доста добро здравословно състояние, въпреки, че е пушел по много и редовно е работел до късно. Единственото, от което Димитър Коклин се оплаквал, били проблеми със стомаха. Малко преди да почине той все по-често се оплаквал от болки в таз област, но докторите така и не успявали да му поставят някаква точна диагноза.

От близо година насам Димитър Коклин пиел постоянно хапчета, които обаче не успявали да се справят с проблема му. Затова и се наложи майсторът на макиажа да се подложи на спешна операция, която уж се води рутинна, научиха от "168 часа". Гримьорът обаче не успял да я издържи и по време на интервенцията сърцето му спряло.

Внезапната му смърт хвърли в шок както семейството, така и приятелите му. Най-близките му все още не могат да повярват какво се е случило. Сред тези, които приеха най-тежко загубата, бяха хората от "Шоуто на Слави", които работят от години с гримьора. Нещо повече, голяма част от героите от скечовете в предаването са измислени лично от Коклин.

Изключителният му професионализъм превърна Димитър Коклин в най-добрия майстор на макиажа в цяла България за последните десетилетия.

Любопитното е, че въпреки дългите години съвместна работа, Слави Трифонов не се появи на поклонението пред тленните останки на гримьора.