Ивайло Калфин се уреди с пост в новия кабинетИвайло Калфин ще заеме и поста министър на труда

Ивайло Калфин се уреди с пост в новия кабинет. И то доста сериозен. Хора от кулоарите на Парламента издадоха, че човекът на АБВ ще заеме поста на вицепремиер в правителството, оглавено от Бойко Борисов. Лично лидерът на партията му Георги Първанов, е одобрил тази номинация. Освен заместник министър-председател, Ивайло Калфин ще заеме и поста на министър на труда и социалната политика.

[caption id="attachment_427227" align="alignright" width="300"]Ивайло Калфин Ивайло Калфин[/caption]

Очакванията са днес от АБВ да приемат и да подкрепят програмната декларация за съставянето на кабинета чрез коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това беше обявено лично от Ивайло Калфин в качеството му на председател на парламентарната група на АБВ. Които са потвърдили готовността си да подкрепят коалиционно правителство в този му вид.

Калфин изтъкна още, че както той, така и колегите му от партията са доволни от консултациите, проведени между тях и ГЕРБ и постигнатото вследствие на това съгласие между двете партии.

Ивайло Калфин заяви още, че в програмната декларация, изготвена от ГЕРБ, и приета във вида, в който е към днешния ден, се съдържат голяма част от приоритетите, важни за АБВ. С които партията се е ангажирала още по време на предизборната си кампания.

Освен това бъдещият вицепремиер за пореден път изтъкна, че той и съпартийците му винаги са били на принципа, че трябва да се търси вариант за управление, който да предизвика възможно най-широко национално съгласие. И изрази разочарование от отказа на част от партиите да потърсят и те подобен вариант и да се опитат да намерят общ език с победителите от изборите, научиха от vsekiden.com

От своя страна Георги Първанов изтъкна, че се надява на солидно партньорство между партията му и ГЕРБ.