Обрат в състава на новото правителство

Гласувайте за статията

Новото правителство ще стане факт утре

Утре Народното събрание ще гласува съставянето на правителство начело с Бойко Борисов. След дълги преговори днес ГЕРБ и Реформаторския блок положиха подписите си върху споразумението за създаване на коалциия. През последните дни се появиха различни версии за състава на новото правителство.

Кабинетът е готов в окончателния си вид. Единствената изненада е в министерството на енергетиката. Оказа се, че то няма да бъде оглавено от Делян Добрев, както се твърдеше до последно.

ГЕРБ предпочетоха Валентин Николов пред Делян Добрев. Николов беше шеф на АЕЦ „Козлодуй“ по време на предишното управление на ГЕРБ, в момента той е депутат в партията на Бойко Борисов.

правителство

Новото правителство вече е факт

По всяка вероятност Делян Добрев ще трябва да се утеши с пост в комисията по енергетика. Решението за назначаването на Валентин Николов е изненада за Делян Добрев. За сега той отказа коментари по случая.

След дългите преговори за съставянето на правителство, коалицията между ГЕРБ и реформаторите вече е факт. Бойко Борисов заяви, че преговорите са били изключително трудни, но в крайна сметка се е стигнало да споразумение. Той заяви, че най-малко 10 пъти са били на прага на нови избори. Лидерът на ГЕРБ каза, че неговата цел не е била на 100% да вземе властта в свои ръце, а да състави правителство, което да управлява.

Бойко Борисов се надява, че това правителство ще успее да реши най-наболелите проблеми. Той подчерта, че са необходими реформи в правосъдието, здравеопазването и образованието и най-трудното предстои.

Правителството, съставено с мандата на ГЕРБ ще четирима вицепремиери – Меглена Кунева, Румяна Бъчаварова, Ивайло Калфин и Томислав Дончев.

Външното министерство ще оглави Даниел Митов, вътрешно – Веселин Вучков, финансовото – Владислав Горанов, просветното – Димитър Танев, правосъдието – Христо Иванов. Здравеопазването ще поеме Стефан Москов, спорта – Красен Кралев, транспорта – Николина Ангела, културата – Вежди Рашидов, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар