БСП е изправена пред фалит, от партията се чудят как да я спасяватБСП няма пари, за да покрива разходите си

БСП са изправени пред жестока финансова криза. Източници от Позитано 20 разкриват, че партията никога не е била толкова зле с парите. Лидерът на червените Михаил Миков буквално се е хванал за главата и не знае по какъв начин да се справи със сметките и от къде да прави икономии. Причината за кризата в БСП е намалената субсидия за партията, която е орязана наполовина, като в същото време харчовете на столетницата си остават огромни.

[caption id="attachment_427183" align="alignright" width="300"]БСП са изправени пред фалит БСП са изправени пред фалит[/caption]

Покрай тях червените са натрупали и сериозни задължения, а от централата на партията вече обмислят сериозно орязване на разходите си, за да се справят със ситуацията. Публична тайна е, че основната издръжка на БСП идва от държавната субсидия, която е намалена наполовина след срива на партията на изборите. И от около 10 млн. лева вече е едва 5 милиона.

От тази сума социалистите трябва да отделят милион и половина за коалиционните си партньори, които са цели 13 на брой. Това беше и основното изискване на партньорите на червените още при подписването на договора за коалиция помежду им - да нямат избираеми места в листите, но за сметка на това да получат част от субсидията.

Така на практика за БСП остават скромните три милиона и половина на година. Които не стигат дори за разходите на централата, научиха от "24 часа". Да не говорим и че догодина предстоят местни избори и харчовете по тях също ще са солидни.

Стартът на икономиите беше даден още преди една седмица, когато Националният съвет на БСП оряза щата си с цели 11 души. Всички 30 счетоводителки пък минаха на половин работен ден. Михаил Миков обмисля да промени и структурата на централата.