Анна Заркова е работила заедно със самозапалилата се фотографкаАнна Заркова е категорична, че Лидия Петрова не е психично болна

Анна Заркова направи нови разкрития за самозапалилата се Лидия Петрова, Криминалната журналистка, която преди години беше залята с киселина, коментира трагедията с фотографката, която в понеделник се самозапали пред сградата на президентството. Оказа се, че двете жени са работили заедно по книгата на Анна Заркова "Големите убийства". Това се е случило в периода 2001-2002 година.

[caption id="attachment_427159" align="alignright" width="300"]Анна Заркова Анна Заркова[/caption]

Макар и двете да са работили за вестник "Труд", те не се познават от тогава, тъй като са били в различни отдели на вестника. Въпреки това Анна Заркова е успяла да придобие впечатления от нея като човек, който е готов на всичко за работата си. И в никакъв случай не е имала каквото и да е психическо заболяване, както се твърди упорито в медиите.

По думите на Анна Заркова най-голямата трагедия за самозапалилата се жена е била липсата на постоянна работа. Тъжна ирония е, че последната среща между двете жени е била точно пред президентството. Където Лидия се запали в понеделник, припомнят от vsekiden.com. В последния им разговор фотографката се оплакала, че й е дошло до гуша да работи в България, тъй като не може да намери никаква работа.

Единственото, което Петрова е искала, са сигурни доходи и постоянна работа, за да може да се грижи адекватно за сина си. Според журналистката шисанията за психично разстройство на Лидия са пълни измислици. Възможно е фотографката да е била изнервена и да приемала лекарства, но със сигурност си е била съвсем наред с главата, категорична е Заркова. .