Фалитът на КТБ се отлага

Фалитът на КТБ се отлага
5 (100%) 1 vote

Мистериозен акционер е причината за забавянето на фалита на злополучната КТБ

Фалитът на КТБ трябваше да бъде обявен след броени часове, но това няма да се случи. Обявяването на банката в несъстоятелност няма да е утре, както беше съобщено първоначално, а ще се забави още няколко дни и вероятно това ще се случи най-рано в петък или другата седмица. Въпреки, че докладът на квесторите вече е готов, банката няма да бъде обявена в несъстоятелност утре. Причината за това е депозираното желание от страна на мистериозен акционер, който желае да инвестира в злополучната банка. В момента тече проверка на данните, посочени в доклада на квесторите.

Вложители в КТБ вече са наели агенти на ЦРУ, които да разследват източването на активите на КТБ.

КТБ

Мистериозен инвеститор бави фалита на КТБ

Мистериозният инвеститор, който иска да придобие собствеността върху банката, се казва Никола Сукманджиев. Той е завърши висшето си образование в Малта и в момента.а В момента той е консул на Малта в Русия. Той иска помощ от държавата за оздравяването на КТБ. Никола Сукманджиев е готов да инвестира в банката 5,2 милиарда лева. Според информацията в момента текат преговори и с голяма международна банка, която също изявява желание да придобие акции в КТБ.

Проверка извършена от „Стандарт“ установи, че нашенецът е непознат в банковите и инвеститорските среди. Сукманджиев е непознат и за българските дипломати. Комитетът за финансова стабилност призова предложението на предприемача да се вземе под внимание, въпреки че в него липсва конкретна рамка за оздравяването на КТБ.

Междувременно вложители банката решиха да наемат международна агенция, която да извърши разследване относно изтичането на средства от КТБ.

Лидерът на „Другата България“ заяви, че в момента се водят преговори с известна международна компания, която ще разследва казуса КТБ. За компанията работят бивши членове на ЦРУ, които имат опит в разследването на финансови злоупотреби, пише БЛИЦ.

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар