Петричкият аферист Коце Маца присъства на събрания на фирмите си, подписва и документи

Скандалният хазартен бос Константин Хаджииванов, нашумял като Коце Маца, тихомълком се е завърнал в България – сочи проверка на „България днес”. Без да му пука, че интерпол и българските ченгета го издирват под дърво и камък, петричкият аферист редовно отскача до родния си град, за да си нагледа бизнеса – отбелязва изданието. Наглостта на Хаджииванов стига дотам, че дори не прави опити да скрие визитите си. Документи за тях могат лесно да се открият в делата на множеството му фирми. Посещенията не са тайна и за хората в Петрич, реакция от полицията обаче така и няма.

[caption id="attachment_427101" align="alignleft" width="300"]Коце Маца Коце Маца разписва важни документи у нас[/caption]

Последното официално документирано посещение на Коце Маца е от пролетта на 2014 г. Поводът е заседание на фирмата му „Емко”. Макар и запорирано по искане на властите в Германия, дружеството не е спирало да работи. Негов управител и до днес днешен си остава Константин Хаджииванов. Именно по негова инициатива на 24 май е свикано редовното общо събрание. Според протокола, съществуващ в Търговския регистър, то се провежда в Петрич и на него лично е присъствал Хаджииванов. Без много бавене той и съдружниците му приемат финансовия отчет на „Емко” за 2013 г. и вписването в Търговския регистър, каквито са законовите изисквания. За да си спести досадното чакане по опашки и срещи с бюрократи, Коце Маца упълномощава свой доверен адвокат да се занимава с тези формалности. Вместо тях скандалният бизнесмен се заема с отчетите на друга своя фирма. Сед детайлния им преглед и анализ на следващия ден той също провежда общо събрание. Ангажиментите му в чужбина явно също не търпят отлагане и затова Коце Маца пропуска останалите събрания. На тях отчетите се приемат от съдружниците му. Петричани твърдят, че бизнесменът не прави опити да скрие посещенията си в града. На няколко пъти той е засичан да купонясва в заведения със свои авери пред погледите на смаяните клиенти. Официално Константин Хаджииванов е обявен за издирване от 2012 г. Повод за бягството му от родния Петрич е повдигнатото обвинение в Италия за организиране на черно тото. След акцията на Ботуша тамошните власти веднага поискаха екстрадицията на Коце Маца. Докато полицията се накани да го арестува обаче, той си плю на петите и забегна зад граница.